Frykter full krig

Frykter full krig
Frykter full krig

FN-utsendingen Terje Rød-Larsen mener at situasjonen i Midtøsten nå er langt mer kompleks enn for få år siden, og at det kan bryte ut full krig hvis utviklingen får fortsette.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Terje Rød-Larsen frykter full krig i Midtøsten. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

New York (NTB-AP): - Bildet som kommer til syne, er svært mørkt og det blir tilsynelatende mørkere. Så det er grunn til virkelig bekymring i verdenssamfunnet, sier Rød-Larsen, som nå er FNs spesialutsending til Libanon og Syria.

Han mener at situasjonen i regionen er blitt grunnleggende endret de siste årene.

- For få år siden var situasjonen slik den har vært i mange tiår, med den israelsk-arabiske konflikten som sentrum for alle konfliktene. Nå ser det ut til å være fire episentre for konfliktene i regionen, hver med sin egen dynamikk, sa Rød-Larsen på en pressekonferanse i FNs hovedkvarter i New York mandag.

De fire konfliktene dreier seg ifølge FN-diplomaten om Irak, Iran, forholdet mellom Syria og Libanon og den mest sentrale av dem alle: den palestinsk-israelske konflikten.

- Det nye fenomenet synes å være at alle disse konfliktene nå er fullstendig sammenfiltret så det er meget vanskelig - kanskje umulig - å finne en løsning på én av dem uten å løse alle de andre, sier Rød-Larsen.

Han mener at verdenssamfunnet nå må ta tak i de underliggende problemene i regionen, men han tviler på at det vil være mulig å finne en diplomatisk løsning i nær framtid. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus