Forteller om kamp om drapskniven

Forteller om kamp om drapskniven
Forteller om kamp om drapskniven

Sønnen (13) og faren (44) skal ha kjempet om drapsvåpenet før knivdrapet på Byåsen søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Blomster og lys var mandag plassert foran huset i Byåsen i Trondheim der en 13 år gammel gutt ble drept søndag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Det har den drepte 13-åringens lillebror (12) fortalt til Cicilie Hovdahl (33) som er en av de nærmeste naboene til drapsåstedet.


Rett etter tragedien fortalte lillebroren til Hovdahl at storebroren hans skal ha holdt i kniven først, før det utspant seg en kamp om drapsvåpenet inne i leiligheten.


- Det endte med at faren tok tak i hånden på sønnen, vred den og kniven rundt og stakk ham i hjerteregionen, sier Hovdahl til Adresseavisen.


Hun sier at lillebroren også fortalte at faren så skal ha tildelt sønnen ytterligere to knivstikk mens han lå nede.


Etter det VG kjenner til, skal den drapssiktede trebarnsfaren ha forklart i avhør med politiet at han følte seg truet av 13-åringen og påstått at det var sønnen som først tok til kniven.

- Fryktet sønnen

44-åringen skal dessuten ha fortalt til bekjente at han følte seg truet av sønnen, skriver Dagbladet. Han skal også ha bedt politiet og barnevernet om hjelp.


Naboer på Byåsen forteller til avisa at 13-åringen skal ha vært med i en ungdomsgjeng som oppfattes som truende.


Gutten bodde på Catharinasenteret i Trondheim og var på helgebesøk hos faren da tragedien skjedde.


Leder for Ressurssenter for barn og unge i Trondheim kommune Morten G. Mørkved sa til NTB mandag at de ikke hadde noen indikasjoner på at samvær kunne være farlig.


- I etterpåklokskapens navn skulle vi selvfølgelig ønsket at vi hadde sett urovekkende tegn, men vi har en smule erfaring, og vi hadde ingen indikasjoner på at samvær skulle være farlig. Gutten selv ønsket samvær med begge foreldrene i perioder, og faren hadde ikke besøksforbud, sier Mørkved.

Dommeravhør

Politiadvokat Eirik Lereim i Sør-Trøndelag politidistrikt ønsker ikke å kommentere opplysningene om at det skal ha vært kamp om kniven mellom far og sønn før drapet.


Han bekrefter imidlertid at den 12 år gamle lillebroren var i leiligheten da politiet ankom, og at han i dag skal delta i et dommeravhør i Trondheim tingrett.


Politiet mener den siktede 44-åringen tok livet av sin 13 år gamle sønn med vilje. Kulturforskjeller er nevnt som en mulig årsak til de dype uenighetene i familien.


- Det at faren er siktet for forsettlig drap, innebærer at politiet mener faren tok livet av sønnen gjennom en viljeshandling, sier Lereim til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus