Nytt Idol-konsept på gang

Nytt Idol-konsept på gang
Nytt Idol-konsept på gang
Artikkelen fortsetter under annonsen

I juli arrangerer brødrene Aukland ski-Idol i Tønsberg. - Kanskje vi finner noen hjelpeløpere til Vasaloppet, sier Anders Aukland til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Bill.merk - Hjelperytter

Anders Aukland vil, sammen med sin yngre bror Jørgen, se etter talenter som kan fungere som hjelpeløpere til harde oppgaver i langrennsløypene. I juli arrangerer nemlig brødreneSki-Idol i Tønsberg. Fem personer vinner et stipend på 5.000 kroner. i tillegg til å få muligheten til en plass på Team Xtra Personell.

Foto: Scanpix

Alle som er glad i å gå veldig langt på ski, og er mellom 17 og 22 år, bør merke av 17. juni i kalenderen med en gang. Da går nemlig fristen ut for å melde seg på Ski-Idol arrangert av Jørgen og Anders Auklands nystartede profflag, Team Xtra Personell og nettstedet speaker.no.

- Vi synes ideen er genial. Vi skal ha det moro, men det kommer også til å bli noen tøffe treningsøkter, sier Aukland.

- Selv om vi er erfarne eliteløpere er det ikke fritt for at vi kanskje kan lære noe av dem som skal delta på samlingen. Det blir uansett veldig spennende, fortsetter han.

Finnes ukjente talenter

Toppløperen ser absolutt for seg at nye ukjente talenter kan dukke opp under arrangementet som finner sted i sommerbyen Tønsberg fra 19.-22. juli i år.

- Det kommer til å bli en tøff, lærerik, men også morsom treningssamling for de som blir plukket ut. Vi vet det finnes mange talenter der ute som både er glad i og gode til å gå på ski, sier vestfoldingen videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Hvilke typer ser dere etter?

- Det er ikke slik at vi ser etter noen spesielle typer, men vi kommer til å plukke ut 25 stykker som vil få sjansen. Ut ifra de vil kanske 2-3 stykker bli med oss videre i en eller annen form.

Brødrene Aukland startet et eget lag etter årets sesong. Laget har fått navnet Team Xtra Personell og teller foreløpig bare de to brødrene. Nå utvides kanskje laget i sommer?

- Det er for tidlig å si noe om det nå, men kanskje ender vi opp med noen som kan hjelpe oss i Vasaloppet, som en slags type hjelpeløper. Men det viktigste er ikke bare å finne personer som har den rollen i laget. På samlingen vil vi også se etter andre kvaliteter. Kort sagt: Vi skal få i stand en morsom treningssamling, hvor unge langrennsløpere fra hele landet kan trene sammen med eldre og mer erfarne løpere. Så får vi se hva resultatet blir, sier Vasalopp-vinneren fra 2004.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Men Anders Aukland avslører noen planer som foreligger for de som gjør det godt i Ski-Idol.

- Ikke lenge etter samlingen i Tønsberg drar vi til skitunellen i svenske Torsby. Der håper vi kanskje å ha med oss én eller to løpere fra oppholdet i Tønsberg.

Stipend

Aukland-brødrene håper å få besøk av kjente landslagsløpere til samlingen, men hvem det eventuelt blir er per dags dato ikke avklart. I tillegg til en uforglemmelig opplevelse får alle mulighet til å vinne et stipend. 25.000 kroner skal fordeles på fem løpere.

- Vi kommer til å dele løperne inn i fem kategorier hvor «vinneren» i hver klasse får 5.000 kroner.

I søknaden bes utøverne fortelle hvilken musikkartist de liker best. Det er en helt klar grunn til det.

- Siden det er litt Idol over det hele, ja så måtte vi ha med det. Men det er mest for moro skyld at vi ber løperen skrive nettopp det. Kanskje skal det brukes til noe i løpet av treningssamlingen, sier Aukland og ler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Godt i gang

Eldstebror Aukland er selv godt i gang med forberedelsene til neste sesong.

- Akkurat nå er jeg på Sognefjellet for å trene, men også for å teste ut ski. Etter at jeg opererte mandlene for en måneds tid siden har blitt litt lite med trening på meg. Men nå begynner jeg å komme godt gammeldags sommerslag. Antall treningstimer varierer fra uke til uke, men nå er jeg oppe i cirka 25 timer i gjennomsnitt.

- Jørgen er i meget god rute i forhold til oppsatt plan. Han gjennomførte en sterk fjorårssesong med blant annet 3. plass i Vasaloppet, og det ser svært lovende ut for hans vedkommende med tanke på neste sesong.

Anders Aukland vil neste år konkurrere i både «vanlig» langrenn og langdistanse løp:

- Jeg kommer til å konsentrere meg om begge deler, men jeg kommer til å satse mest på de lange løpene. Men jeg ser ikke noen problemer med å også delta i den ordinære langrennsverdenscupen, for eksempel 15-kilometer klassisk, sier mannen som i sin tid også var et meget stort friidretts- og hundekjørertalent.