Mistillit mot USAs justisminister

USAs president George W. Bush gir sin fulle støtte til justisminister Alberto Gonzales, selv om Demokratene i det amerikanske senatet mandag skulle fremme mistillit mot ministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratene i den amerikanske Kongressen kommer mandag kveld til å fremme mistillitsforslag mot USAs justisminister Alberto Gonzales (bildet). Foto: REUTERS/Henry Romero/SCANPIXDemokratene i den amerikanske Kongressen kommer mandag kveld til å fremme mistillitsforslag mot USAs justisminister Alberto Gonzales (bildet). Foto: REUTERS/Henry Romero/SCANPIX

Washington (NTB-Ritzau-AP): Men demokratene har ingen mulighet til å vinne fram i det som kan bli det siste forsøket på å tvinge USAs sterkt kritiserte justisminister fra makten.

- De må gjerne legge fram sitt mistillitsforslag, men det vil ikke avgjøre hvem som sitter i min regjering, sa Bush på en pressekonferanse i Sofia i Bulgaria, der han er på offisielt besøk.

- Denne prosessen har trukket ut i langdrag, og den er politisk motivert, sa Bush videre.

Gonzales har lenge vært under sterkt press som følge av at han sparket åtte føderale statsadvokater i fjor. Demokratene, som kontrollerer begge kamre i Kongressen, ser avskjedigelsene som politisk motiverte, og dermed i strid med praksis om at statsadvokatembetet skal være upolitisk.

Gonzales sier avskjedigelsene ene og alene skjedde på grunn av at statsadvokatene hadde gjort for dårlig jobb. (©NTB)

Personvernpolicy