Politiet: - Tok livet av sønnen med vilje

Politiet: - Tok livet av sønnen med vilje
Politiet: - Tok livet av sønnen med vilje

Politiet mener den siktede 44-åringen i Trondheim tok livet av sin 13 år gamle sønn med vilje. Forholdet mellom sønnen og faren skal ha vært konfliktfylt og vanskelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:
Politiadvokat Eirik Lereim på en pressekonferanse i Trondheim mandag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Trondheim/Oslo (NTB-Peter Tálos): Politiet vil gjennomføre dommeravhør av de yngre søsknene av den drepte 13-åringen for å finne ut hva som skjedde i boligen på Byåsen i Trondheim søndag kveld.

- Det at faren er siktet for forsettlig drap innebærer at politiet mener faren tok livet av sønnen gjennom en viljeshandling, sier politiadvokat Eirik Lereim i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Fant kniv

Det har vært kjent for politiet i og for ansatte i kommunen at det var harde konflikter i den iranske familien. Også naboer skal ha meldt fra om husbråk. Søndag befant moren seg på et krisesenter i byen, sammen med parets yngste barn, men guttene på 12 og 13 år befant seg i hjemmet sammen med faren.


Etterforskerne har beslaglagt en kniv de mener er drapsvåpenet. Lereim vil ikke kommentere hva slags kniv det er snakk om, men opplyser at våpenet er sendt til teknisk undersøkelse.


Flere andre tekniske undersøkelser og vitneavhør er heller ikke avsluttet. Politiet hadde mandag heller ikke fått noen foreløpig obduksjonsrapport om den døde.


- Etterforskningen har ennå ikke avdekket hva som ligger bak den tragiske hendelsen, men etter det politiet kjenner til har forholdet mellom far og sønn vært konfliktfylt en stund, sier Lereim.

Faren fengslet

Kulturforskjeller er nevnt som en mulig årsak til de dype uenighetene i familien. Faren skal i perioder ha bodd alene i huset på Byåsen, mens kona bodde på krisesenter med de to andre barna. Sønnene kom til faren på helgeopphold.


Faren ble mandag varetektsfengslet i fire uker av Trondheim tingrett. Han er underlagt brev- og besøkskontroll for hele perioden og fullstendig isolasjon de første to ukene. Selv om den siktede samtykket til fengsling og ikke møtte til rettsmøtet mandag, fant retten at det var åpenbare grunner til å fengsle 44-åringen.


- Retten mener det er nærliggende fare for at siktede på frifot kan forspille bevis i saken, i første rekke ved påvirkning av vitner som det gjenstår for politiet å avhøre, skriver dommeren i sin kjennelse.


Venner av 13-åringen som ble drept på Byåsen i Trondheim søndag, la mandag ettermiddag ned blomster og tente lys utenfor hjemmet der gutten bodde. (©NTB)

Les også:

13-åring drept i Trondheim

Personvernpolicy