Erklærte seg skyldig i voldtekt av 15-åring

En 19 år gammel jente fra Sandefjord erklærte i Larvik tingrett mandag seg skyldig i voldtekt av en 15 år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre andre tiltalte i saken - en jente på 18 år og to gutter på 17 - nekter straffskyld. 19-åringen regnes for å være den mest aktive i mishandlingen, skriver Østlands-Posten.

Alle fire er tiltalt for voldtekt på særlig krenkende måte, og tiltalen gjelder også seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd ovenfor barn under 16 år.

Nektet å forklare seg

Fordi de øvrige tre erklærte seg ikke skyldig, nektet 19-åringen å forklare seg i retten som først planlagt.


- Min klienten ønsket ikke å forklare seg, fordi hun følte at hun ble stående veldig alene, og ikke ønsket å snakke negativt om de andre, sier forsvarer Are Bohne til Aftenposten.no.


Det var i september i fjor at den nå 16 år gamle jenta ble skamklippet, svidd med sigarettglør og fikk tøyet klippet i biter før de fire ungdommene tvang henne til å utføre grovt krenkende seksuelle handlinger med seg selv. Ungdommene filmet mishandlingen med mobiltelefon, og sendte videoen rundt til flere andre ungdommer. Bakgrunnen skal være en krangel i forbindelse med en mobiltelefon, skriver Aftenposten.

Angrer

- Jeg angrer på det som har skjedd, og skulle gjerne ha kunnet spole tiden tilbake for å gjøre ting på nytt, uttalte den hovedtiltalte 19-åringen til Aftenposten.no mandag.


Den nå 16 år gamle jentes bistandsadvokat, Tove Nissen-Solli, begjærte ved rettsmøtet begynnelse at saken måtte gå for lukkede dører, fordi saken er en stor belastning for hennes klient. Verger og presse vil likevel få anledning til å være til stede, unntatt når fornærmede forklarer seg. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Personvernpolicy