Israelsk romkappløp i Asia

Israelsk romkappløp i Asia
Israelsk romkappløp i Asia
Artikkelen fortsetter under annonsen

Israel har skutt opp en satellitt som ifølge en framtredende tjenestemann kan overvåke Iran. Han utelukker ikke at data fra satellitten kan bli brukt i et eventuelt angrep mot iranske mål.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Satellitten «Ofek-7» ble skutt opp og satt i bane tidlig mandag morgen, opplyste det israelske forsvarsdepartementet. Ifølge den israelske hærens kringkasting er den utstyrt med kameraer som kan oppdage gjenstander på jorda helt ned i 70 centimeters lengde.

- Etterretning er etterretning. Det er de militære lederne som bestemmer hva etterretningsmateriale skal brukes til, sa sjefen for forsvarsdepartementets romprogram, Haim Eshed, da han ble spurt om materiale fra satellitten kan bli bruk i angrep mot Iran.

- Men her dreier det seg uten tvil om materiale av det beste slag man kan få fra satellittsystemer, tilføyde Eshed. Satellitten veier 30 kilo, er 2,3 meter lang og skal stå i drift i minst fire år, meldte den israelske kringkastingen.

«Ofek-7» skal erstatte «Ofek-5», som måtte beholdes i aktiv tjeneste etter at utskytningen av «Ofek-6» slo feil for to år siden. Israel har stemplet regimet i Teheran som den alvorligste strategiske trusselen mot landets sikkerhet. (©NTB)
--

Foto: Scanpix