Glohett i Oslo-gryta

Glohett i Oslo-gryta
Glohett i Oslo-gryta

For tredje dag på rad ble det søndag målt over 30 grader i hovedstaden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er mange år mellom hver gang det er over 30 grader i Oslo så tidlig som i juni måned. Søndag var tredje dag på rad med over 30 grader, og det er svært uvanlig, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt til NTB.

Også nattemperaturen i Oslo var usedvanlig høy. Natt til mandag var minimumstemperaturen 19,7 grader, bare 0,3 grader fra såkalt tropenatt.

Søndag var det 32,1 grader på Notodden, 32,0 i Drammen, 31,8 på Kongsberg, 31,6 i Veggli og 31,3 på Gvarv. Ifølge Meteorologisk institutt vil temperaturene falle noe fra og med tirsdag og ut uken. (©NTB)

Foto: Scanpix