Filmen i mitt liv: Blue Velvet

Filmen i mitt liv: Blue Velvet
Filmen i mitt liv: Blue Velvet

«Alt om min far»-regissør Even Benestad fløt inn i et mareritt han aldri kunne glemme.[img_assist|nid=47038|title=|desc=|link=none|align=left|width=514|height=65]

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright: Oro Film/lynchnet.com

Even Benestad

Utdannet på Film & TV-akademiet, Oslo, 1998-99. Har regissert en rekke kortdokumentarer og musikkvideoer, samt reklame. Vant en lang rekke norske og internasjonale priser inkludert Amanda for sin førte kinodokumentar Alt om min far (2002).

Blue Velvet: Offisielle hjemmesider

Even Benestad ble forhekset av Lynch. (Foto: Oro Film)Even Benestad ble forhekset av Lynch. (Foto: Oro Film)

1. Hvilken film vil du si har vært viktigst i livet ditt?

- Ikke så lett å bare velge en film siden det som regel er flere filmer som betyr like mye, men ofte på litt forskjellig måte. Blue Velvet regissert og skrevet av David Lynch er nok den filmen som har betydd mest for meg.

2. Hva er det med denne filmen som er så spesielt?

- Filmen har en helt spesiell nerve, atmosfære og ikke minst råskap som får det til å gå kaldt nedover ryggen flere ganger, men midt oppi det hele er det en vakker kjærlighetshistorie som bærer oss trygt igjennom all kynismen. Jeg hadde ganske enkelt ikke vært borti noen lignende på den tiden. Den foregikk også i en liten by og familien til hovedpersonen minnet veldig om min egen. Særlig hovedpersonens bestemor er som snytt ut av nesa på min egen mormor.

3. Når så du denne filmen første gang?

- Jeg så den som nattkino på NRK en gang i tenårene. Jeg var kjempetrøtt, men klarte ikke slutte å se. Det var som å flyte inn i det verste marerittet du kan tenke deg. Bildene hang med meg i dagevis etterpå.

4. Hvor mange ganger har du sett denne filmen?

- Det er en stund siden jeg har sett den nå, men jeg kan tippe jeg har sett den rundt 20-30 ganger

5. Hvorfor skal andre se denne filmen?

- Jeg tror ikke alle bør se denne filmen. Den kan nok virke voldsom på enkelte, men liker du mørke filmer, så er dette historien for deg.

Hva er filmen i ditt liv? Svar på spørsmålene over og send inn sammen med et bilde av deg selv til elise@abcnyheter.no

Flere filmer i folks liv:

- Bård Breien: Taxi Driver


Personvernpolicy