Aalesund vant i Tromsø

Lasse Olsen og Tor Hogne Aarøy scoret målene da Aalesund påførte Tromsø årets første tap på Alfheim.

Duell
Hjemmelagets Sigurd Rushfeldt (t.v.) i duell med Haraldur Gudmundsson i første omgang av eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Aalesund på Alfheim stadion søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX

Tromsø (NTB): Aalesund skapte to sjanser i annen omgang, og scoret på begge. Kvarteret før full tid steg Lasse Olsen til værs og nikket Aalesund i ledelse. Hjemmelaget spilte sin svakeste hjemmekamp for året, og maktet ikke å sette gjestene under press. Derfor var det ikke ufortjent at Tor Hogne Aarøy flikket inn 2-0 etter et hjørnespark to minutter før slutt.

Med seieren har Aalesund kontakt med lagene på riktig side av nedrykksstreken.

Sigurd Rushfeldt kunne gitt hjemmelaget en tidlig ledelse, men headingen fra seks meters hold gikk utenfor. Lasse Olsen hadde på sin side to gode sjanser i 1. omgang, men begge ble reddet av Tromsø-keeper Sead Ramovic.

Martin Knudsen hadde hjemmelagets største sjanse i kampen etter 64 minutter. Avslutningen på et godt innlegg fra innbytter Ruben Yttergård Jenssen gikk dessverre for Knudsen stolpe ut.

Tore Reginiussen spilte en god kamp for Tromsø fra en uvant backposisjon, mens Haraldur Gudmundsson ruvet i gjestenes midtforsvar. (©NTB)