Norske strender holder ikke vann

Norske strender holder ikke vann
Norske strender holder ikke vann

Danskene kan skryte av 205 perfekte strender, mens svenskene har 45 godbiter. Norge har ingen. Få oversikt her.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen norske

Sommerens beste badestrender er kåret. Ingen av disse er norske. Saken er levert av DinSide.no. (Foto: Scanpix)

Danskene har mange, svenskene en fyldig liste. I Spania er det 499, i Hellas 430 og Frankrike 238. Til og med Island har to, mens det i Norge ikke finnes noen. Hva snakker vi om? Strender som får blått flagg, og dermed er sertifisert som rene, sikre og velholdte.

2622 – ingen norske

Sommerens beste badestrender er kåret. I år har 2.622 strender i Europa og rundt Middelhavet fått blått flagg. Ingen av disse er norske.
Vi må tilbake til 2005 for å finne et blått flagg på norske strender. De tre strendene var Hamresanden, Bystranda i Kristiansand og Skottevig Maritime Senters strand i Lillesand.

Den perfekte strand? Sjekk formelen her.

Godbiter nær oss

Mange nordmenn reiser til den svenske vestkysten sommerstid, og her ligger flere blåflaggstrender i Göteborg. Helt nord i Danmark er det masser av strender å velge i.

For eksempel Blokhus Strand i Jammerbugt, Hvide Sande Strand i Ringkøbing-Skjern og Løkken - Nr. Lyngby strand i Hjørring. En av de to flaggstrendene i Island er Den blå lagune utenfor Reykjavik. Ingen ordinær strand, men likefullt et badested mange fristes til å besøke. Den andre er Nauthólsvík i Reykjavik.

For oversikt over strender i ditt ferieland, sjekk nettsidene til Blueflag.

Se årets heteste strandmote. Stor billedspesial.

Denne saken ble laget av DinSide.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus