Muslimer skeptiske til norskprodusert kylling

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange muslimer i Norge spiser ikke kylling fordi de er redd kjøttet ikke er tilberedt etter halal-skikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): For at slaktingen skal tilfredsstille halal-skikkens krav må hovedpulsårene i strupen kuttes med et raskt kutt og kroppen tømmes for mest mulig blod så raskt som mulig. Også luftrør og spiserør skal kuttes. Tvil om dette blir gjort med halal-kyllingen, gjør at mange muslimer velger å ikke spise kylling, skriver Aftenposten.

- Mange muslimer er i dag usikre på om kyllingen fra slakterier i Norge virkelig er halal. Vi har fått tall på at opp til 20 prosent av kyllingene kan ha dødd under bedøvelsen. Vi har tatt opp saken med produsentene og Mattilsynet, men får forskjellige svar avhengig av hvem vi snakker med, sier generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge til avisen.

Islamsk Råd Norge har bedt Mattilsynet om å undersøke saken, men i Mattilsynet er de klare på at dette ikke er deres ansvar.

- Dette er overhodet ingen sak som hører inn under Mattilsynet, sier seniorrådgiver Bjørnar Jakobsen i Mattilsynet

Jakobsen har vært saksbehandler for en bekymringshenvendelsene fra norske imamer, og mener spørsmålet om kyllingen er halal eller ikke er et privatrettslig forhold mellom slakteriet og kundene. (©NTB)