Bestem Norges syv underverker

Bestem Norges syv underverker
Bestem Norges syv underverker

På nettet foregår det nå en avstemmning over hva som er verdens syv underverker i vår tid. Vi vil gjerne høre hva du mener er Norges syv største underverker!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FOTO:

Er Ishavskatedralen et av Norges syv underverker? NTB arkivfoto: Henrik Laurvik

Fra Wikipedia: Pyramidene i Giza og The Eden Project

Avstemningen er avsluttet.

FOTO: fra wikipediaFOTO: fra wikipedia

Av verdens syv klassiske underverker er det kun Kheopspyramiden som fortsatter er bevart. De andre seks har blitt ødelagt i enten jordskjelv eller brann. Nå kan du delta i avstemningen av de syv nye underverkene på nettsiden «New 7 wonders». Og det mangler ikke på forslag, fra den kinesiske mur og det fantastiske slottet i Alhambra, til mer moderne konstruksjoner som operahuset i Sydney og Frihetsgudinnen.

Engelske underverk

Inspirert av den verdensomspennende avstemningen, bestemte engelske Teletext Holidays seg for å ha en egen avstemning på syv engelske underverk. Big Ben kom på første plass, etterfulgt av The Eden Project, et stort miljøorientert prosjekt som forsøker å samle inn og vedlikeholde ulike planter og organismer i separate biologiske miljøer. Det store pariserhjulaktige London Dome og Buckingham Palace kom også på listen.

Dine forslag

ABC Nyheter ønsker å få frem de norske underverkene. Norge er velsignet med naturlige underverker, som Prekestolen i Rogaland og det eventyrlige fjellet Torghatten i Nordland. I tillegg har vi flotte byggverk, som Akershus Festning , Bryggen i Bergen, Ishavskatedralen og Borgund Stavkirke . Eller hva med World Islamic Missions moskè i Oslo eller Lærdalstunnelen, verdens lengste tunnel?

Nominer kandidater fra Norge i kommentarfeltet nedenfor. Du kan også registrere deg og skrive artikler om ditt valg, med litt historie og begrunnelse. De beste artiklene blir redigert og frontet hos ABC Nyheter. Har du egne bilder av ditt forslag til underverker kan disse sendes til redaksjonen@abcnyheter.no.

Frist for innsendelse av forslag og artikler er klokken 12.00 fredag 22. juni.

De syv engelske vinnerne

Klokketårnet til det engelske parlamentet - Big Ben
The Garden Project
London Eye
Buckingham Palace
Angel of the North
Humber Bridge
Wembley Stadium

Registrer deg her eller logg på for å kommentere nedenfor!

Relaterte saker:

Dette mener de egentlig om Norge

Bilde hentet fra Wikipedia.Bilde hentet fra Wikipedia.

Personvernpolicy