Ozzy skal rocke Norge

Mørkets jævla fyrste tilbake i landet, denne gang som soloartist. Og ja, han er her for å fremføre musikk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha lest diverse presseoppslag den siste uken kan man forledes til å tro at Ozzy Osbourne er landet for å opptre med sirkus Arnardo. Nummeret hans består etter sigende i å bite hodet av et fullvoksent reinsdyr, snorte sin egen avføring og stå naken og ule mot månen som en kolerisk prærieulv. Ozzy skal tydeligvis huskes for noen jackass-stunt i fylla fremfor det faktum at han er tidenes mest legendariske metal vokalist. Han fortjener bedre.

Birminghamslasken John Osbourne var på vei ut på skråplanet da han ble hentet inn som vokalist i bluesbandet Earth på slutten av 60-tallet. Som etter hvert fant ut at det var mye tøffere å hete Black Sabbath, skru forsterkerne på 11 og spille seig tungrock. Resten er historie. Midt oppe i det hele sto Ozzy med sin karakteristiske lyse stemme og skapte skole for etterkommere i generasjoner fremover.

Ti år senere sprakk ballongen. Gutta var helt på felgen av fyll og dop og Ozzy måtte gå. Han innledet en svært suksessrik solokarriere i 1980 og holder det altså fortsatt gående. Jo da, karrieren hans har så absolutt vært preget av skandaler, ville historier, dop, fyll og annen faenskap - men, og dette er et stort MEN - han har hele tiden holdt et overraskende høyt nivå musikalsk.

At hans kone, som også er hans manager, valgte å la hele verden få innsyn i den særdeles dysfunksjonelle familien deres, økte utvilsomt Ozzys kjendisstatus, men musikalsk frarøvet det han det meste av kredibilitet. I sannhetens navn er det ikke vanskelig å forstå at det skjelvende, stotrende vraket publikum ble kjent med gjennom The Osbournes har skapt tvil blant musikkinteresserte. Er denne personen i stand til å stå på en scene? Kan han synge? Og så videre.

Jeg skal innrømme at jeg stilte de samme spørsmålene selv for to år siden, da Black Sabbath skulle spille i Spektrum. Som stor fan av både Sabbath og Ozzy siden 1980, var jeg rett og slett nervøs, og forventningene var lave. Deilig da, at både vokalist og band leverte så det suste. Forvent derfor ikke annet enn at Ozzy med band - Zakk Wylde, Blasko og Mike Bordin - leverer et heavy metal show av god gammel klasse. Det skal bli spennende å høre låter fra den nye platen «Black Rain» blandet med klassikerne fra en lang karriere.

Da er det bare en ting å si: «Let's go crazy!».

Ozzy spiller i Trondheim fredag og Oslo søndag.

Personvernpolicy