100 miljø-truede turistmål

100 miljø-truede turistmål
100 miljø-truede turistmål

New Orleans fortsatt på listen over de 100 mest miljø-utsatte severdighetene i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto/Copyright: Scanpix/Reuters
Orkanen Katrina rammet New Orleans kraftig.

Arkitektoniske perler og kulturskatter blir også rammet av global oppvarming. Organisasjonen World Monuments Fund (WMF) har nettopp offentliggjort en liste over 100 av verdens mest utsatte severdigheter. I følge organisasjonen trues verdens kulturarv blant annet av ørkenspredning, forhøyet vannstand og værendringer. Faktorer som politiske konflikter, forurensing, utvikling og turisme er også med på å bryte ned og ødelegge kulturelle perler.

- Det er liten tvil om at det er mennesket som er fienden her, sier WMF-president Bonnie Burnham, i en uttalelse ifølge Guardian Unlimited.


- Men like mye som det er vi som har forårsaket skadene er det vi som har makten til å fjerne dem igjen, fortsetter hun.

De 100 severdighetene ligger i 59 forskjellige land. Norge er ikke representert på listen. USA er imidlertid sterkt rammet med i alt syv severdigheter i faresonen, blant annet den legendariske Route 66 og de historiske bydelene i New Orleans som ble hardt rammet av orkanen Katrina.

Se de 100 mest miljø-rammede severdighetene her.

Personvernpolicy