TV-kanal viste de omstridte Diana-bildene

Den britiske TV-kanalen Channel 4 viste onsdag kveld omstridte bilder som ble tatt rett etter bilulykken i Paris som kostet prinsesse Diana livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen ble vist til tross for appeller fra Dianas sønner, prinsene William og Harry, og hundrevis av andre seere som mente at visningen var respektløs.

Dokumentaren «Diana: The Witness in the Tunnel» viste bilder som ble tatt umiddelbart etter at bilen kjørte i en stolpe inne i tunnelen, blant annet av en fransk lege som lener seg inn i bilen for å forsøke å hjelpe Diana som lå døende i vrakets baksete. Dianas ansikt var sladdet med en grå firkant.

«Hvis det var din eller min mor som lå døende i den tunnelen, ville vi ønske å se scenen kringkastet til hele landet,» spurte prinsenes privatsekretær Jamie Lowther-Pinkerton i et brev til Channel 4 tidligere i uka.

Men Channel 4 forsvarte filmen som de sa er i offentlighetens interesse. I en erklæring understreker de at Dianas siste øyeblikk i live ikke blir vist.

Bildene er tidligere blitt trykt i et blad i Italia og den britiske avisa The Sun, men er aldri blitt vist på fjernsyn. (©NTB)

Personvernpolicy