- Ja, vi kommer til EM

- Ja, vi kommer til EM
- Ja, vi kommer til EM

- Grindheim må starte, sa Drillo til ABC Nyheter i går. Det gjorde han, og nå tror Vålerenga-kapteinen på EM-sluttspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EM, her kommer vi

Christian Grindheim var strålende fornøyd etter kampen mot Ungarn, både på vegne av laget og selv selv. Nå tror Vålerenga-spilleren vi blir ett av 16 land i EM neste år.

Foto: Terje Bendiksby, Scanpix

ABC Nyheter - Ullevaal:- Jeg er meget fornøyd med egen innsats, og vi vinner en fortjent seier, var første kommentar fra Christian Grindheim da ABC Nyheter snakket med ham etter maktdemonstrasjonen mot Ungarn på Ullevaal.

I går sa vår tidligere landslagssjef, Egil Drillo Olsen at VIF-spilleren burde starte oppgjøret mot Ungarn. Det kunne virke som om Åge Hareide fikk med seg det, for unggutten fikk tillit som venstre indreløper.

LES OGSÅ HANSTAD-KOMMENTAREN: En god kveld for norsk fotball

- Det var veldig moro, både å få starte og å få være med på en slik kamp. Veldig mye fungerte i dag, både personlig og for laget som helhet.

Hva synes du om at Drillo mener du bør starte for Norge?

- Det er jo kjekt det. Alltid moro å få anerkjennelse for det man gjør.

Tror på sluttspill

Grindheim gikk ut i pausen etter å ha fått seg en liten smell. Men beroliger alle Vålerenga-supportere. Han er kjapt tilbake på treningsfeltet.

- Det er ikke noe alvorlig med den smellen jeg fikk. Og jeg hadde byttet i pausen uansett. Åge ville legge om systemet og da ble det benken i 2. omgang.

- Bittert etter en så god 1. omgang?

- Nei, absolutt ikke. Jeg er meget fornøyd med den omgangen jeg spilte. Det at Åge ville bytte, hadde ikke noe å gjøre med min innsats å gjøre.

I likhet med Drillo, tror Grindheim på en kort ferie for 22 norske spillere neste sommer.

- Ja, jeg tror vi kommer til EM nå. Vi slår Tyrkia og Hellas hjemme, og da er mye gjort. De andre kampene bør vi også ta alle poengene i.

Kollektivet Norge

Grindheim synes laget Norge gjorde jobben mot Ungarn. Men èn fortjente likevel litt ekstra ros for gjennomføringen av kampen.

- En kommer ikke utenom John Carew i dag. Han scorer to mål og er god gjennom store deler av kampen. Men egentlig er det vanskelig å trekke frem noen spesifikke i dag. Alle gjorde en god figur. Som sagt, vi vinner fullt fortjent etter en god laginnsats.

Den spilleren som måttet tåle mest kritikk etter Malta-kampen var Morten Gamst Pedersen. Han viste seg fra en helt annen side mot Ungarn.

- Jeg er fornøyd med kampen i dag. Jeg prøvde i hvert fall å gjøre mitt for at vi skulle vinne, sier Gamsten, som også forteller om en episode han aldri før har opplevd på banen.

Revansje?

- Dommeren blåste frispark mot meg da jeg stod rett opp og ned i 1. omgang, Ingen var i nærheten av meg og jeg stod helt alene. Mer alene går det nesten ikke an å stå på en fotballbane. Da han blåste mot meg skjønte jeg ingenting. Selv ikke ungarerne forstod hva det ble blåst for.

På spørsmål om han opplevde kampen som en slags revansje svarte Gamsten rolig.

- Jeg vet jeg gjorde en svært slett figur mot Malta, det kan jeg ikke nekte for, men at det var noen revansje vet jeg ikke. Jeg nullstilte meg og prøvde å fokusere på det jeg skulle gjøre, noe jeg er fornøyd med.

Nå venter ferie på finnmarkingen.

- Jeg kommer til å trene litt, men jeg skal bruke tiden godt på å samle krefter til det starter opp i England igjen.

Gamsten er også optimistisk med tanke på EM-billett for det norske laget.

- Ja, det er jo defor vi holder på med dette. Vi har hatt troen hele tiden. Hadde vi ikke hatt det ville vi heller ikke hatt noe her å gjøre, sier en fornøyd Morten Gamst Pedersen før han haster inn i spillerbussen.

Les alt om EM-kvalifiseringen på ABC Nyheter her.<