Krever 27 millioner til hjerneskadet datter

Sju år gamle Lone Kristiansen kan få norgeshistoriens største erstatning etter en sykehustabbe. Jenta ble hjerneskadd fordi legen ikke oppdaget at hun hadde tarmslyng.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien har fått 6,3 millioner kroner i erstatning fra Norsk pasientskadeerstatning (NPE). Dette er de ikke fornøyd med og har derfor tatt ut stevning mot Staten ved Pasientskadenemnda, som er klageorganet til NPE.

Rekordkravet er på 27 millioner kroner, melder TV 2.

- Der pasienten har overlevd er dette det verste tilfellet av feilbehandling jeg har sett. I tillegg er det viktig å være med å flytte grensene i norsk erstatningsrett slik at beskyttelsen for alvorlige skadde barn øker, sier Edmund Asbøll, sier familiens advokat Edmund Asbøll til TV 2.

Da Lone var sju måneder gammel fikk hun oppkast og diaré. Familien som bor i Eidsvåg i Romsdal, tok henne til sykehuset i Kristiansund for å få hjelp, men i løpet av ti timer ble situasjonen hennes forverret uten at legen fant ut hva som var galt.

Sterkt forsinket ble jenta sendt videre med helikopter til Trondheim. I et notat fra AMK går det fram at «det tok pinlig lang tid før helikopter ble rekvirert».

Helsetilsynet har også konkludert med at legen i Kristiansund opptrådte uforsvarlig da han ikke oppdaget at Lone hadde tarmslyng.

- Det er bittert at ei frisk jente ble forvandlet til 100 prosent invalid i løpet av ei natt, sier faren Olav Kristiansen til TV 2.

Rettssaken starter i Oslo tingrett i oktober. (©NTB)

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Personvernpolicy