Ustabil tysker angrep paven

Sikkerhetseksperter diskuterer pavens sikkerhet etter at en tysk mann forsøkte å ta seg inn i bilen til pave Benedikt XVI på Petersplassen i Roma onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pave Benedikt XVI ble ikke skadet i hendelsen, og så knapt ut til å legge merke til mannen som hoppet over sikkerhetsgjerdet og løp mot den hvite pavebilen. Mens paven vinket til de 30.000 tilskuerne på Petersplassen i Vatikanstaten fra den åpne bilen, stormet åtte sikkerhetsvakter mot inntrengeren og la ham i bakken.

Tyskeren er 27 år gammel og blir av Vatikanets talsmann, Federico Lombardi, beskrevet som «mentalt ustabil».

- Han skal ikke ha ønsket å drepe paven, men å få oppmerksomhet, sier Lombardi.

Ifølge Lombardi ble mannen etter hendelsen avhørt og undersøkt av medisinsk personell, før han ble sendt til et psykiatrisk sykehus.

Paven møter hver onsdag morgen fram på Petersplassen for å hilse på de troende. Siden 11. september 2001 har Vatikanet styrket sikkerheten på Petersplassen når paven er til stede. Alle besøkende må passere politiet for å komme inn på plassen, og noen må gå gjennom metalldetektorer.

Etter onsdagens hendelse har sikkerhetseksperter diskutert om paven i det hele tatt bør opptre i det offentlige, slik han nå gjør. Vatikanet svarer imidlertid at de ikke kommer til å slutte med den tradisjonsrike bruken av åpen bil på Petersplassen. (©NTB)

Personvernpolicy