Meny

Carew helten da Norge knuste Ungarn

Carew helten da Norge knuste Ungarn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Carew (to mål), Steffen Iversen og Daniel Braaten scoret mot Ungarn i EM-kvaliken på Ullevaal. - Veldig godt for gutta, skrøt landslagssjef Åge Hareide.

John Carew økte til 4-0 for Norge etter 79 minutters spill, men festen startet da Steffen Iversen sendte Norge i ledelsen etter 22 minutter med en heading på hjørnesparket fra Martin Andresen.

- En kjempebra prestasjon. Men John hadde litt tur på sine mål, smilte Iversen til TV 2.

13 minutter ut i annen omgang serverte John Carew ballen på sølvfat til Braaten, som satte bredsiden til og scoret i åpent mål.Ytterligere to minutter senere kom Carew fri og ordnet 3-0, og 79 minutter ut i kampen scoret Aston Villa-spissen sitt annet mål for dagen.

Les kampreferatet og sjekk matchfakta under.
Les også: Bosnia og Hellas vant


- Vi hadde ikke marginene mot Bosnia og Tyrkia, så dette var godt, sa Hareide om de to strake kvalik-seirene på Ullevaal.

Ikke siden 1999 har Norge gjort det så bra i to påfølgende matcher på Ullevaal-matta.

- Det var tett og jevnt i sommervarmen, men vi fikk en viktig scoring før pause og la om til 4-4-2 i andre omgang. Så fikk John og Daniel vist seg frem, sa Hareide til TV 2.

- Dette var godt, og jeg følte jeg spilte veldig bra. Jeg fokuserte på skape sjanser, og det stemte stort sett hele veien, sa John Carew.

Seerne kåret tomålsscoreren fra Aston Villa til Norges beste. Også Brede Hangeland imponerte stort i midtforsvaret.

- Han var giganten i kveld, sier ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Og la til:

- Etter 2-0 og ut var det norsk lek i sommervarmen.

Tidligere i dag fastslo Egil Drillo Olsen at han tror Norge kommer til EM.

- Vi har satt oss et mål og har en visjon om å komme dit, men vet at ingenting stiger inn i himmelen. Det kan alltid komme et tilbakeslag, og slike kommer særlig ofte etter en opptur. Det er viktig at vi beholder både roen og troen, sier en litt mindre optimistisk Hareide til NTB.

Neste hinder er Moldova i september. Der må Norge greie seg uten Erik Hagen, som fikk gult kort onsdag. Det var eneste skår i gleden på en solfylt kveld i hovedstaden.


KAMPFAKTA

Norge - Ungarn 4-0 (1-0)
Ullevaal stadion, 19.198 tilskuere
Mål: 1-0 Steffen Iversen (22), 2-0 Daniel Braaten (58) 3-0 John Carew (60), 4-0 Carew (79).
Dommer: Eduardo Iturralde González, Spania.
Gult kort: Erik Hagen (29), Norge, Tamás Hajnal (29), Ungarn.
Norge (4-3-3): Håkon Opdal - Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim (Kristofer Hæstad fra 46.) - Steffen Iversen (Daniel Braaten fra 46.), John Carew, Morten Gamst Pedersen (Thorstein Helstad fra 83.).
Ubenyttede reserver: Rune A. Jarstein - Frode Kippe, Jan Gunnar Solli, Simen Brenne.
Ungarn (4-3-1-2): Zoltán Végh - Zoltán Szélesi, Béla Balogh, Roland Juhász, Vilmos Vanczák - Ákos Buzsáky (Krisztián Vadócz fra 85.), Balázs Tóth, Dániel Töszer - Tamás Hajnal - Zoltán Gera, Tamás Priskin (Tibor Tisza fra 73.).
Ubenyttede reserver: Márton Fülöp - Balázs Dzsudzsák, Csaba Csizmadia, Ádám Vass, Boldizsár Bodor.

De to andre kampene i Norges gruppe er ikke ferdigspilt ennå: Bosnia-Malta og Hellas-Moldova.

Les alt om EM-kvalifiseringen på ABC Nyheter.

Sjekk tabellen her.

(foto: Scanpix)

KAMPREFERATET

Norge har knekket Ullevaal-koden i grevens tid. Onsdag ble Ungarn feid av banen med 4-0, og nøyaktig ett år før EM lever håpet om norsk deltakelse igjen.

John Carew var kampens store spiller og drev Ungarns forsvarere til fortvilelse. Lenge lyktes han med alt unntatt avslutninger, til slutt knekket han også den koden og scoret to ganger.

Steffen Iversen skallet et hjørnespark i mål som høydepunkt på en festlig førsteomgang med mye godt spill og mange sjanser. Spillet var ikke like bra etter at to skader tvang Åge Hareide til å legge om til 4-4-2 ved pause, men Carew jobbet fram sjansen innbytter Daniel Braaten brukte til å punktere kampen, før han satte kronen på verket.


Først løp Carew fra forsvaret og scoret alene med keeper, før han i trengt situasjon foran mål listet ballen i mål ved stolpen - etter forarbeide av Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise.


Etter å ha scoret bare 18 mål på de 16 første hjemmekampene under Åge Hareide, feide Norge inn sju til i kniven-på-strupen-kampene mot Malta og Ungarn. Laget viste også en nyfødt tro på egne ferdigheter som blir uvurderlig å ta med seg inn i høstens hjemmemøter med Hellas og Tyrkia.


Det er motstandere av et annet kaliber, og ingen skal tro at det blir like lett da. Det er ytterst sjelden Norge får så mye bakrom å leke seg i på Ullevaal, og lagene Norge har slått til sammen 8-0 den siste uka er så visst ikke blant Europas beste. Men Åge Hareides utvalgte spilte med en selvtillit og angrepsglede vi ikke har sett på lenge, og med hjerte nok til å sende bølgen mange runder rundt stadion - og publikum fornøyde hjem.


Håkon Opdal skal også ha sin del av æren. Norge var klart best, men ungarerne var ikke ufarlige. Brann-keeperen leverte avgjørende redninger på Zoltán Geras langskudd på 0-0, og da Tamás Hajnal lurte to nordmenn og dro seg helt gjennom på 1-0 tidlig i annen omgang.

Ungarn ble trykket tilbake helt fra start. Ungarerne sto farlig høyt, og de norske utfordret bakrommet konstant. Ørlite bedre timede løp kunne punktert kampen tidlig, men stadig kom flagget opp for hårfine eller tvilsomme offsideavgjørelser.

Som da Carew etter to minutter skjøt mellom beina på keeper etter at Steffen Iversen vant i lufta på John Arne Riises frispark fra egen halvdel. Med en motspiller hengende i trøya scoret han, men målet ble annullert for en offside som i beste fall var marginal.


De norske spilte seg stadig fram på kantene og kom til innlegg, og med litt bedre presisjon ville sjansene kommet tett. Carew skjøt utenfor etter å ha vendt bort en motspiller på Iversens stuss i det 12. minutt, og i det 22. minutt måtte Zoltán Vegh ta fram en feberredning for å holde Carews styring av Jarl André Storbæks langskudd ute av mål.


I stedet kom ledermålet på det etterfølgende hjørnesparket. Martin Andresens serve var presis, og ved lengste stolpe ruvet Steffen Iversen som knuste Zoltán Szélesi i lufta og skallet inn 1-0.


Carew burde doblet ledelsen da han i det 35. minutt brystet med seg et langt oppspill og var gjennom, men skuddet gikk svakt over mål.


Norges offensiv innebar en viss risiko bakover, og ungarerne viste et par ganger hvor farlige de skal være. Nærmest var de da Zoltán Gera i det 18. minutt fyrte løs fra 20 meter, men Håkon Opdal tok ballen i kroppen og ga corner. På overtid i omgangen kom Tamás Priskin til farlig avslutning i feltet, men skjøt over.

Ved pause måtte Åge Hareide bytte ut Iversen og Grindheim, som hadde vært to av de toneangivende spillerne, på grunn av skader. Han satte inn Daniel Braaten på topp og la om til 4-4-2, men Norge greide ikke å skape like godt trykk i den formasjonen.


Carew misbrukte en ny kjempesjanse etter fint forarbeid av Bjørn Helge Riise, men så måtte Opdal vise klasse for å nekte Hajnal utligningen.


I det 58. minutt var det Carews kjempekrefter som punkterte kampen. Han vant i lufta mot to ungarere på et langt oppspill, og hentet seg igjen raskt nok til å snappe nedfallsfrukten foran beina på keeper og trille ballen ut til Braaten. Han trillet den fra 20 meters hold i åpent mål.


Da sto bare to Carew-scoringer igjen før Norge hadde duket for en spennende høst.(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:41 Hegerberg fikk høythengende pris09:17 Få norsksomaliere eier egen bolig – stanses av renteforbud09:10 Sikkerhetsregler for campingplasser utsettes09:09 Milliardoverskudd i Norske Skog09:09 Tror ikke på mål om nullutslipp i 202508:39 Kina anklager USA for vingling og ødeleggelse av handelsløsning08:12 Flyruter fra fem svenske byer til ny fjellflyplass08:08 Casillas' kone er blitt kreftsyk07:50 FM Global: Norge mest økonomisk robuste land07:19 «Zuccas» overmenn til NHL-finale etter 49 år07:06 Direkte: Statsrådene grilles om statsbudsjettet i spørretimen06:15 Dokumenter avdekker Syrias forfølgelse av dissidenter06:00 Siste sjanse for unge kvinner som vil ha gratis HPV-vaksine05:50 Dette skjer i dag05:37 Hudkreftdagen: Kreftforeningen advarer mot solarium05:32 Dette skjedde i natt05:23 NASA tilbyr folk å sende navnet sitt til Mars05:00 Norad inngår milliardavtale med Redd Barna04:35 Mann varetektsfengslet etter knivangrep i Vestfold04:26 Fransk enke saksøker Boeing etter 737 MAX-styrt04:07 Mann ranet med kniv i Bergen03:30 Petter Stordalen tildelt hederspris03:20 Indonesisk politi oppløste valgdemonstrasjoner med tåregass02:45 Trump nominerer kvinne som sjef for luftforsvaret02:31 Grunnlovsekspert: – Prinsessetittelen er opp til kongen å bestemme01:27 Dollarkurs kan gi milliardsprekk i kampflykjøpet00:55 Dødsalgen vil trolig koste oppdrettere rundt en milliard kroner00:50 USA mistenker Syria for et nytt kjemisk angrep00:09 Hydro gjenopptar full produksjon ved anlegget Albras i Brasil22:40 Ødegaard i kjempeslag, scoring og målgivende for Vitesse22:35 Irak vil forsøke å dempe spenningene mellom USA og Iran22:31 Måling: Anti-bompengelisten størst i Bergen22:17 Passasjer alvorlig skadd da bil kjørte av veien og traff et hus21:59 Minst 44 drept i kamper i Syria21:57 Tre siktet etter politiaksjon mot russtiftelse i Bergen20:35 Xi antyder langvarig handelskrig20:24 May åpner for at Parlamentet kan vedta ny folkeavstemning om brexit19:33 Kronprins Haakon: – Vi ønsker dialog med søsteren min19:00 «Uutholdelig summelyd» i veggen var titusenvis av bier18:37 Syk Ingebrigtsen utsetter sesongstarten, virus lager trøbbel18:03 Dødsalgen har tatt liv av laks for 620 millioner kroner17:33 Syklist trolig alvorlig skadd i sykkelkollisjon i Bærum17:04 Faren til Sunniva (13) om marerittnatten: – Da visste jeg hva som hadde skjedd15:57 Svensk rettsmøte for Assange 3. juni15:41 Barcelona-Caro: – Håper det skaper drømmer hos de unge15:29 Politiet har avsluttet søkene etter Trine Frantzen15:18 Abelprisen til den første kvinnelige mottakeren15:07 Liverpool-stjerne kan rekke mesterligafinalen15:06 Kripos advarer mot Vipps-svindel14:33 Politiker og seks andre drept i angrep i India14:25 Farevarsel: Intense regnbyger på vei14:07 Ber nordmenn endre navn på Oslo14:02 Jamie Oliver trues av konkurs13:55 Giroud forlenget med Chelsea13:40 Bøndene jubler – men de har glemt én ting13:26 Ringeriksbanen kan bli 5,5 milliarder dyrere13:25 Tøff billettstraff for Tottenham-supportere12:53 Arsenal-stjerne frykter for egen sikkerhet12:30 OECD nedjusterer prognosen for global vekst12:30 Solskjær nær sin første sommersignering12:29 Vil stemme for mistillitsforslag mot Kurz11:29 MDG hadde en liste med 68 saker – valgte disse fire11:28 Mann alvorlig skadd i knivstikking, nabo pågrepet11:07 Henvendelser om hoggorm til værs11:07 Telia Norge kutter 240 årsverk10:58 Ari Behn bryter tausheten om Märthas nye forhold10:55 Forskere: Havet kan stige over 2 meter hvis utslippene fortsetter10:46 Macron i ordkrig med Bannon10:28 Kallmyr diskuterer Schengen-grenser i Kirkenes10:27 Tidligere dommer erkjente straffskyld for overgrep10:20 Solskjær, Berg og Johnsen med i Uniteds jubileumskamp10:19 Besteg Mount Everest to ganger på en uke09:35 Semenya tar seg ikke stoppe av IAAF09:07 Widodo vant valget i Indonesia09:06 Mopedfører mistet livet i Oppland08:59 Vil lovfeste at Oljefondet kun skal investere i utlandet08:58 EM-kvalkampene ryker for Sørloth08:58 Vannforsyningen gjenopprettet i Libyas hovedstad08:57 Få i Norge har jodtabletter08:35 – Kan føre til en dramatisk forverring på norske veier08:27 Her kollapser skandalehelikopteret08:25 28-åring siktet for terror i Christchurch07:25 Religionsprofessor fulgte sjaman-foredrag: – Savnet kritisk dialog06:56 Mann knivstukket i Oslo – mann pågrepet06:41 Italia reddet VM-status etter straffer mot Østerrike06:38 Tre håndskrevne testamenter funnet i Aretha Franklins hjem06:31 Franskmann dømt til døden for narkosmugling i Indonesia06:22 «Superhelg» i fare etter publikumssvikt06:18 Mann fløyet til sykehus etter båtulykke05:55 Pensjonistene krever forhandlingsretten tilbake05:50 Dette skjer i dag05:30 Våpnene strømmer til Libya – frykt for stedfortrederkrig05:14 Iran: Motstand er vårt eneste valg05:00 LO: – Rike bør betale mer enn fattige i bommen04:33 Formel-1-legenden Niki Lauda er død04:32 Ingen avtale signert om overgang i Sudan04:06 Huaweis grunnlegger sier USA undervurderer selskapet03:59 Storbyene støvsuger distriktene for politiårsverk03:42 Regjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge03:01 USA utsetter Huawei-forbud til august
Siste nytt
09:41SportHegerberg fikk høythengende pris09:17PengerFå norsksomaliere eier egen bolig – stanses av renteforbud09:10NorgeSikkerhetsregler for campingplasser utsettes09:09PengerMilliardoverskudd i Norske Skog09:09MotorTror ikke på mål om nullutslipp i 202508:39PengerKina anklager USA for vingling og ødeleggelse av handelsløsning08:12ReiseFlyruter fra fem svenske byer til ny fjellflyplass08:08SportCasillas' kone er blitt kreftsyk07:50PengerFM Global: Norge mest økonomisk robuste land07:19Sport«Zuccas» overmenn til NHL-finale etter 49 år07:06PolitikkDirekte: Statsrådene grilles om statsbudsjettet i spørretimen06:15VerdenDokumenter avdekker Syrias forfølgelse av dissidenter06:00Helse og livsstilSiste sjanse for unge kvinner som vil ha gratis HPV-vaksine05:50NorgeDette skjer i dag05:37Helse og livsstilHudkreftdagen: Kreftforeningen advarer mot solarium05:32NorgeDette skjedde i natt05:23VerdenNASA tilbyr folk å sende navnet sitt til Mars05:00NorgeNorad inngår milliardavtale med Redd Barna04:35NorgeMann varetektsfengslet etter knivangrep i Vestfold04:26VerdenFransk enke saksøker Boeing etter 737 MAX-styrt04:07NorgeMann ranet med kniv i Bergen03:30PengerPetter Stordalen tildelt hederspris03:20VerdenIndonesisk politi oppløste valgdemonstrasjoner med tåregass02:45VerdenTrump nominerer kvinne som sjef for luftforsvaret02:31NorgeGrunnlovsekspert: – Prinsessetittelen er opp til kongen å bestemme01:27NorgeDollarkurs kan gi milliardsprekk i kampflykjøpet00:55NorgeDødsalgen vil trolig koste oppdrettere rundt en milliard kroner00:50VerdenUSA mistenker Syria for et nytt kjemisk angrep00:09NorgeHydro gjenopptar full produksjon ved anlegget Albras i Brasil22:40SportØdegaard i kjempeslag, scoring og målgivende for Vitesse22:35PolitikkIrak vil forsøke å dempe spenningene mellom USA og Iran22:31PengerMåling: Anti-bompengelisten størst i Bergen22:17NorgePassasjer alvorlig skadd da bil kjørte av veien og traff et hus21:59VerdenMinst 44 drept i kamper i Syria21:57NorgeTre siktet etter politiaksjon mot russtiftelse i Bergen20:35VerdenXi antyder langvarig handelskrig20:24PolitikkMay åpner for at Parlamentet kan vedta ny folkeavstemning om brexit19:33NorgeKronprins Haakon: – Vi ønsker dialog med søsteren min19:00Verden«Uutholdelig summelyd» i veggen var titusenvis av bier18:37SportSyk Ingebrigtsen utsetter sesongstarten, virus lager trøbbel18:03NorgeDødsalgen har tatt liv av laks for 620 millioner kroner17:33NorgeSyklist trolig alvorlig skadd i sykkelkollisjon i Bærum17:04NorgeFaren til Sunniva (13) om marerittnatten: – Da visste jeg hva som hadde skjedd15:57VerdenSvensk rettsmøte for Assange 3. juni15:41SportBarcelona-Caro: – Håper det skaper drømmer hos de unge15:29NorgePolitiet har avsluttet søkene etter Trine Frantzen15:18KulturAbelprisen til den første kvinnelige mottakeren15:07SportLiverpool-stjerne kan rekke mesterligafinalen15:06PengerKripos advarer mot Vipps-svindel14:33VerdenPolitiker og seks andre drept i angrep i India14:25NorgeFarevarsel: Intense regnbyger på vei14:07PolitikkBer nordmenn endre navn på Oslo14:02Helse og livsstilJamie Oliver trues av konkurs13:55SportGiroud forlenget med Chelsea13:40StemmerBøndene jubler – men de har glemt én ting13:26NorgeRingeriksbanen kan bli 5,5 milliarder dyrere13:25SportTøff billettstraff for Tottenham-supportere12:53SportArsenal-stjerne frykter for egen sikkerhet12:30PengerOECD nedjusterer prognosen for global vekst12:30SportSolskjær nær sin første sommersignering12:29PolitikkVil stemme for mistillitsforslag mot Kurz11:29NorgeMDG hadde en liste med 68 saker – valgte disse fire11:28NorgeMann alvorlig skadd i knivstikking, nabo pågrepet11:07Helse og livsstilHenvendelser om hoggorm til værs11:07PengerTelia Norge kutter 240 årsverk10:58KulturAri Behn bryter tausheten om Märthas nye forhold10:55VerdenForskere: Havet kan stige over 2 meter hvis utslippene fortsetter10:46PolitikkMacron i ordkrig med Bannon10:28PolitikkKallmyr diskuterer Schengen-grenser i Kirkenes10:27NorgeTidligere dommer erkjente straffskyld for overgrep10:20SportSolskjær, Berg og Johnsen med i Uniteds jubileumskamp10:19VerdenBesteg Mount Everest to ganger på en uke09:35SportSemenya tar seg ikke stoppe av IAAF09:07PolitikkWidodo vant valget i Indonesia09:06NorgeMopedfører mistet livet i Oppland08:59PengerVil lovfeste at Oljefondet kun skal investere i utlandet08:58SportEM-kvalkampene ryker for Sørloth08:58VerdenVannforsyningen gjenopprettet i Libyas hovedstad08:57Helse og livsstilFå i Norge har jodtabletter08:35Politikk– Kan føre til en dramatisk forverring på norske veier08:27NorgeHer kollapser skandalehelikopteret08:25Verden28-åring siktet for terror i Christchurch07:25NorgeReligionsprofessor fulgte sjaman-foredrag: – Savnet kritisk dialog06:56NorgeMann knivstukket i Oslo – mann pågrepet06:41SportItalia reddet VM-status etter straffer mot Østerrike06:38KulturTre håndskrevne testamenter funnet i Aretha Franklins hjem06:31VerdenFranskmann dømt til døden for narkosmugling i Indonesia06:22Sport«Superhelg» i fare etter publikumssvikt06:18NorgeMann fløyet til sykehus etter båtulykke05:55PengerPensjonistene krever forhandlingsretten tilbake05:50NorgeDette skjer i dag05:30VerdenVåpnene strømmer til Libya – frykt for stedfortrederkrig05:14VerdenIran: Motstand er vårt eneste valg05:00MotorLO: – Rike bør betale mer enn fattige i bommen04:33SportFormel-1-legenden Niki Lauda er død04:32VerdenIngen avtale signert om overgang i Sudan04:06PengerHuaweis grunnlegger sier USA undervurderer selskapet03:59NorgeStorbyene støvsuger distriktene for politiårsverk03:42NorgeRegjeringen vil forhindre bruk av oljefondet i Norge03:01PengerUSA utsetter Huawei-forbud til august
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus