Carew helten da Norge knuste Ungarn

Carew helten da Norge knuste Ungarn
Carew helten da Norge knuste Ungarn

John Carew (to mål), Steffen Iversen og Daniel Braaten scoret mot Ungarn i EM-kvaliken på Ullevaal. - Veldig godt for gutta, skrøt landslagssjef Åge Hareide.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

John Carew økte til 4-0 for Norge etter 79 minutters spill, men festen startet da Steffen Iversen sendte Norge i ledelsen etter 22 minutter med en heading på hjørnesparket fra Martin Andresen.

- En kjempebra prestasjon. Men John hadde litt tur på sine mål, smilte Iversen til TV 2.

13 minutter ut i annen omgang serverte John Carew ballen på sølvfat til Braaten, som satte bredsiden til og scoret i åpent mål.Ytterligere to minutter senere kom Carew fri og ordnet 3-0, og 79 minutter ut i kampen scoret Aston Villa-spissen sitt annet mål for dagen.

Les kampreferatet og sjekk matchfakta under.
Les også: Bosnia og Hellas vant


- Vi hadde ikke marginene mot Bosnia og Tyrkia, så dette var godt, sa Hareide om de to strake kvalik-seirene på Ullevaal.

Ikke siden 1999 har Norge gjort det så bra i to påfølgende matcher på Ullevaal-matta.

- Det var tett og jevnt i sommervarmen, men vi fikk en viktig scoring før pause og la om til 4-4-2 i andre omgang. Så fikk John og Daniel vist seg frem, sa Hareide til TV 2.

- Dette var godt, og jeg følte jeg spilte veldig bra. Jeg fokuserte på skape sjanser, og det stemte stort sett hele veien, sa John Carew.

Seerne kåret tomålsscoreren fra Aston Villa til Norges beste. Også Brede Hangeland imponerte stort i midtforsvaret.

- Han var giganten i kveld, sier ekspertkommentator Nils Johan Semb.

Og la til:

- Etter 2-0 og ut var det norsk lek i sommervarmen.

Tidligere i dag fastslo Egil Drillo Olsen at han tror Norge kommer til EM.

- Vi har satt oss et mål og har en visjon om å komme dit, men vet at ingenting stiger inn i himmelen. Det kan alltid komme et tilbakeslag, og slike kommer særlig ofte etter en opptur. Det er viktig at vi beholder både roen og troen, sier en litt mindre optimistisk Hareide til NTB.

Neste hinder er Moldova i september. Der må Norge greie seg uten Erik Hagen, som fikk gult kort onsdag. Det var eneste skår i gleden på en solfylt kveld i hovedstaden.


KAMPFAKTA

Norge - Ungarn 4-0 (1-0)
Ullevaal stadion, 19.198 tilskuere
Mål: 1-0 Steffen Iversen (22), 2-0 Daniel Braaten (58) 3-0 John Carew (60), 4-0 Carew (79).
Dommer: Eduardo Iturralde González, Spania.
Gult kort: Erik Hagen (29), Norge, Tamás Hajnal (29), Ungarn.
Norge (4-3-3): Håkon Opdal - Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim (Kristofer Hæstad fra 46.) - Steffen Iversen (Daniel Braaten fra 46.), John Carew, Morten Gamst Pedersen (Thorstein Helstad fra 83.).
Ubenyttede reserver: Rune A. Jarstein - Frode Kippe, Jan Gunnar Solli, Simen Brenne.
Ungarn (4-3-1-2): Zoltán Végh - Zoltán Szélesi, Béla Balogh, Roland Juhász, Vilmos Vanczák - Ákos Buzsáky (Krisztián Vadócz fra 85.), Balázs Tóth, Dániel Töszer - Tamás Hajnal - Zoltán Gera, Tamás Priskin (Tibor Tisza fra 73.).
Ubenyttede reserver: Márton Fülöp - Balázs Dzsudzsák, Csaba Csizmadia, Ádám Vass, Boldizsár Bodor.

De to andre kampene i Norges gruppe er ikke ferdigspilt ennå: Bosnia-Malta og Hellas-Moldova.

Les alt om EM-kvalifiseringen på ABC Nyheter.

Sjekk tabellen her.

(foto: Scanpix)

KAMPREFERATET

Norge har knekket Ullevaal-koden i grevens tid. Onsdag ble Ungarn feid av banen med 4-0, og nøyaktig ett år før EM lever håpet om norsk deltakelse igjen.

John Carew var kampens store spiller og drev Ungarns forsvarere til fortvilelse. Lenge lyktes han med alt unntatt avslutninger, til slutt knekket han også den koden og scoret to ganger.

Steffen Iversen skallet et hjørnespark i mål som høydepunkt på en festlig førsteomgang med mye godt spill og mange sjanser. Spillet var ikke like bra etter at to skader tvang Åge Hareide til å legge om til 4-4-2 ved pause, men Carew jobbet fram sjansen innbytter Daniel Braaten brukte til å punktere kampen, før han satte kronen på verket.


Først løp Carew fra forsvaret og scoret alene med keeper, før han i trengt situasjon foran mål listet ballen i mål ved stolpen - etter forarbeide av Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise.


Etter å ha scoret bare 18 mål på de 16 første hjemmekampene under Åge Hareide, feide Norge inn sju til i kniven-på-strupen-kampene mot Malta og Ungarn. Laget viste også en nyfødt tro på egne ferdigheter som blir uvurderlig å ta med seg inn i høstens hjemmemøter med Hellas og Tyrkia.


Det er motstandere av et annet kaliber, og ingen skal tro at det blir like lett da. Det er ytterst sjelden Norge får så mye bakrom å leke seg i på Ullevaal, og lagene Norge har slått til sammen 8-0 den siste uka er så visst ikke blant Europas beste. Men Åge Hareides utvalgte spilte med en selvtillit og angrepsglede vi ikke har sett på lenge, og med hjerte nok til å sende bølgen mange runder rundt stadion - og publikum fornøyde hjem.


Håkon Opdal skal også ha sin del av æren. Norge var klart best, men ungarerne var ikke ufarlige. Brann-keeperen leverte avgjørende redninger på Zoltán Geras langskudd på 0-0, og da Tamás Hajnal lurte to nordmenn og dro seg helt gjennom på 1-0 tidlig i annen omgang.

Ungarn ble trykket tilbake helt fra start. Ungarerne sto farlig høyt, og de norske utfordret bakrommet konstant. Ørlite bedre timede løp kunne punktert kampen tidlig, men stadig kom flagget opp for hårfine eller tvilsomme offsideavgjørelser.

Som da Carew etter to minutter skjøt mellom beina på keeper etter at Steffen Iversen vant i lufta på John Arne Riises frispark fra egen halvdel. Med en motspiller hengende i trøya scoret han, men målet ble annullert for en offside som i beste fall var marginal.


De norske spilte seg stadig fram på kantene og kom til innlegg, og med litt bedre presisjon ville sjansene kommet tett. Carew skjøt utenfor etter å ha vendt bort en motspiller på Iversens stuss i det 12. minutt, og i det 22. minutt måtte Zoltán Vegh ta fram en feberredning for å holde Carews styring av Jarl André Storbæks langskudd ute av mål.


I stedet kom ledermålet på det etterfølgende hjørnesparket. Martin Andresens serve var presis, og ved lengste stolpe ruvet Steffen Iversen som knuste Zoltán Szélesi i lufta og skallet inn 1-0.


Carew burde doblet ledelsen da han i det 35. minutt brystet med seg et langt oppspill og var gjennom, men skuddet gikk svakt over mål.


Norges offensiv innebar en viss risiko bakover, og ungarerne viste et par ganger hvor farlige de skal være. Nærmest var de da Zoltán Gera i det 18. minutt fyrte løs fra 20 meter, men Håkon Opdal tok ballen i kroppen og ga corner. På overtid i omgangen kom Tamás Priskin til farlig avslutning i feltet, men skjøt over.

Ved pause måtte Åge Hareide bytte ut Iversen og Grindheim, som hadde vært to av de toneangivende spillerne, på grunn av skader. Han satte inn Daniel Braaten på topp og la om til 4-4-2, men Norge greide ikke å skape like godt trykk i den formasjonen.


Carew misbrukte en ny kjempesjanse etter fint forarbeid av Bjørn Helge Riise, men så måtte Opdal vise klasse for å nekte Hajnal utligningen.


I det 58. minutt var det Carews kjempekrefter som punkterte kampen. Han vant i lufta mot to ungarere på et langt oppspill, og hentet seg igjen raskt nok til å snappe nedfallsfrukten foran beina på keeper og trille ballen ut til Braaten. Han trillet den fra 20 meters hold i åpent mål.


Da sto bare to Carew-scoringer igjen før Norge hadde duket for en spennende høst.(©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:32 Politiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02 Johnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41 Beruset mann forsøkte å kvele gutter21:34 Pochettino ferdig i Tottenham21:30 Mann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12 Tror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08 Fremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34 Tidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32 25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13 Vy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11 Ytterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53 Ny pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37 Dette har vi ikke sett siden Watergate19:05 Hauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29 Framtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01 Voldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42 Bodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37 DN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15 Mann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36 To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36 Vitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13 Bjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24 – De første har trolig fått penger på konto15:21 Litauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54 Lå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33 Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06 Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05 Bokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50 Kabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32 Blir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27 Mann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 Vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58 Dommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57 Nesten en million alderspensjonister i Norge10:15 Mali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08 Barnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54 Nye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35 Rapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34 Nord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32 Hongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00 Frode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47 Mellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04 Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59 Nynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49 King frykter strekk00:31 Tyrkia truer med nye angrep i Syria00:20 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32 USA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21 Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29 Innbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24 Julio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02 Ekspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50 USA endrer syn på Israels bosetninger20:28 Danmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03 28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01 Et flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23 Tre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp
Siste nytt
22:32NorgePolitiet undersøker torpedopåstandene som kom fram i Røkke-rettssaken22:02PolitikkJohnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41NorgeBeruset mann forsøkte å kvele gutter21:34SportPochettino ferdig i Tottenham21:30NorgeMann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12VerdenTror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08NorgeFremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34MotorTidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32Verden25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13PengerVy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11PengerYtterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53NorgeNy pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37VerdenDette har vi ikke sett siden Watergate19:05PengerHauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29PolitikkFramtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01NorgeVoldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42NorgeBodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37NorgeDN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15NorgeMann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36VerdenTo fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36PolitikkVitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13PolitikkBjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24Penger– De første har trolig fått penger på konto15:21VerdenLitauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54VerdenLå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33KulturLisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06SportLagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05KulturBokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50ReiseKabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32VerdenBlir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27VerdenMann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenVestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58PolitikkDommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57PengerNesten en million alderspensjonister i Norge10:15VerdenMali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08NorgeBarnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54MotorNye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35VerdenRapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34VerdenNord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32VerdenHongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportSpania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00NorgeFrode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeOppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47NorgeMellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04SportDæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59VerdenNynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49SportKing frykter strekk00:31VerdenTyrkia truer med nye angrep i Syria00:20SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32VerdenUSA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21NorgeMuslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29NorgeInnbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24NorgeJulio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02ReiseEkspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50PolitikkUSA endrer syn på Israels bosetninger20:28VerdenDanmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03Norge28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01PolitikkEt flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23NorgeTre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus