Birgittes fetter anmelder Gulating

Fetteren til Birgitte Tengs har politianmeldt Gulating lagmannsrett til Riksadvokaten. Sentrale dokumenter og bevis i saken skal være forsvunnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy 16. mai 1995. Hennes fetter ble siktet halvannet år senere. Til tross for at fetteren ble frifunnet for drapet, ble han sommeren 1998 dømt til å betale en erstatning på 100.000 kroner til den drepte jentas foreldre.

Etter flere runder i rettssystemet avviste Høyesteretts kjæremålsutvalg en gjenopptakelse av erstatningssaken 18. mars 2005.

Advokat Arvid Sjødin mener materiale som blant annet er kommet fram ved hjelp av privat etterforskning, er forsvunnet fra saksdokumentene i Tengs-etterforskningen. Dokumentene skal ha blitt borte etter at erstatningssaken ble anket fra Gulating lagmannsrett til Høyesterett i 2004.

- Flere ringpermer med bilag, nye bevis i saken og dokumenter fra straffesaken er borte. Det er snakk om at 132 sider prosesskriv ikke er lest. Vi kan bevise hundre prosent sikkert at dokumentene ikke ble lest i Høyesterett, sier advokat Arvid Sjødin til NTB.

Fetteren til Tengs og hans far mener at noen bevisst har fjernet dokumentene, og at dette har hatt betydning for utfallet av saken da Høyesteretts kjæremålsutvalg avviste ankesaken i 2005.

I tillegg til å politianmelde lagmannsretten, er saken klaget inn for kontroll- og konstitusjonskomiteen og justiskomiteen på Stortinget. (©NTB)

Personvernpolicy