Drillo: - Vi vinner og kommer til EM

Drillo: - Vi vinner og kommer til EM
Drillo: - Vi vinner og kommer til EM

Tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen er ikke i tvil. Og han mener nøkkelen er Christian Grindheim. - Vår mest kreative, sier Drillo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DETTE ER DRILLO
- ledet landslaget i 88 kamper og to VM-sluttspill fra 1990 til 1998.

- tok Norge til andreplassen på FIFAs ranking av de beste fotballnasjonene.

- 65 år gammel og fortsatte trenerkarrieren i Vålerenga, Wimbledon, G19-landslaget og Fredrikstad etter at han ga seg som landslagssjef etter VM i 1998.

- sluttet som analysesjef i Vålerenga i våres for å jobbe for et bettingselskap og fortsette som TV3s ekspertkommentator.

- født i Fredrikstad, underviser ved Idrettshøgskolen i Oslo og har hovedfag i idrett. Drillo har blant annet spilt for Vålerenga, Sarpsborg og Frigg.

(kilde: Wikipedia.no)

Begge foto: Scanpix

Norges mest suksessrike landslagssjef etter krigen er optimistisk foran kveldens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Ungarn.

- Vi vinner, men jeg er ikke like sikker som jeg var før kampen mot Malta. Men Ungarn skal være tre poeng, uten tvil, sier Drillo til ABC Nyheter.

Drillo, som var aktuell som Ungarn-trener i januar 2006, begrunner hvorfor tre poeng bør innkasseres i kveld:

- For det første går kampen på Ullevaal, noe som er en klar fordel for oss. I tillegg kommer Ungarn med et ungt og urutinert mannskap. De er riktignok sultne, men det skal ikke være nok til å tukte Norge. Laget bør ikke være godt nok til å lage altfor store problemer for oss.

Skuffet på lørdag

Drillo er fortsatt svært opptatt av det norske landslaget, og følger godt med på hva som rører seg. 65-åringen har også klare formeninger om de norske guttenes prestasjoner på banen.

- Jeg synes vi skuffet stort mot Malta sist, spesielt i 1. omgang. Det var for dårlig aggresivitet i det defensive trykket og det fortsatte i starten av 2. omgang. Målene kommer som en konsekvens av at Malta blir slitne. Men totalt sett leverte det norske laget en meget skuffende forestilling.

Drillo kom før kampen mot Malta med et stalltips på resultatet. Da traff han blink.

- Jeg tippet 4-0 til Norge på lørdag. Det var jo bra.

- Men hva med et resultattips for kampen i kveld?

- Hvis jeg skal våge meg på det så går jeg for 2-1 til Norge, men siden jeg traff sist så bommer jeg vel i dag, humrer han.

50 prosent EM-sjanse

Seieren over Malta, samt Tyrkias fall borte mot Bosnia, gjorde fremtidsutsiktene for et eventuelt EM-sluttspill atskillig lysere for det norske laget. Drillo mener Åge Hareide & Co må belage seg på å finne frem reisetøyet i juni neste år.

- Slik som ståa er nå, så mener jeg vi har gode sjanser til å nå et sluttspill.

Han legger til:

- Hvis jeg skal tippe noe prosentvis sjanse, så vil jeg tippe rundt 50 prosent. Nøkkelen ligger i hjemmekampen mot Hellas 12. september. Da tror jeg mye avgjøres. Hellas er veldig gode og mot Ungarn hadde de visst vært strålende, sier Drillo, som forteller at informasjonen har han fått av landslagets analysesjef, Øyvind Larsen.

- Men jeg tror vi kommer til sluttspillet i Østerrike/Sveits neste år. Det mente jeg også før kampen mot Malta.

Støtter Gamst

En av spillerne som måte tåle mye kritikk for innsatsen mot Malta, var Morten Gamst Pedersen. Drillo mener finnmarkingen bør få fornyet tillit, men at hans plass i startelleveren henger i en tynn tråd.

- På bakgrunn av det vi vet Gamsten kan, og for så vidt det han har prestert i visse kamper, mener jeg han bør starte mot Ungarn: Men han bør følges med argusøyne. Starter han like dårlig i kveld som han gjorde mot Malta, bør han tas av banen fort.

Inn med Grindheim

Drillo er langt fra overrasket over at Hareide sansynligvis starter med samme mannskap som mot Malta, men han skulle gjerne ha sett ett nytt ansikt på midtbanen.

- Jeg mener Christian Grindheim bør spille fra start. Han er uten tvil vår mest kreative spiller og kreativitet kan bli viktig i kveldens kamp.

- Men på bekostning av hvem?

- Det spiller ingen rolle hvilken spiller Åge eventuelt hadde satt ut. Men gjerne Martin Andresen eller Kristofer Hæstad. De har ikke den samme evnen til å åpne et forsvar som Grindheim har. Jeg mener bestemt at han bør figurere i en norsk startoppstilling slik som troppen ser ut idag.

PS: Her er startoppstillingen: Håkon Opdal - Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise - Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim - Steffen Iversen, John Carew, Morten Gamst Pedersen.

Les alt om EM-kvalifiseringen på ABC Nyheter.

Følg kampen Norge-Ungarn på TV 2 i kveld klokken 19.00 eller live på nettet her.

Oppdatert med kveldens utvalgte klokken 17.50.

Personvernpolicy