Skattekroner redder Rally Norway

Skattekroner redder Rally Norway
Skattekroner redder Rally Norway

Nærmere 9 millioner kroner av skattebetalernes penger kommer til å gå med til å dekke deler av underskuddet til Rally Norway.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reddes av skattekroner

Nærmere 9 millioner kroner av skattebetalernes penger kommer til å gå med til å dekke deler av underskuddet til Rally Norway.

Foto: Scanpix

Underskuddet ble på nærmere 15 millioner kroner, skriver Glåmdalen. Nå går fylkesrådet i Hedmark fylkeskommune inn for å gjøre alt det kan for å sikre videre drift.

Det betyr at fylkesrådet går inn med 2,33 millioner kroner i ny aksjekapital. Det skal også innledes forhandlinger med tanke på eventuell ettergivelse av halvparten av gjelda på 7,5 millioner kroner. I tillegg til dette er fylkesrådet innstilt på å bruke deler av det gjenstående lånet på å øke aksjekapitalen ytterligere.

Alt forutsetter at de 16 andre aksjonærene, stort sett private bedrifter som til sammen har til gode 7 millioner kroner fra VM-arrangøren, går med på å halvere gjeldskravene.

– Vi mener dette er et viktig arrangement. Dersom dette går over ende nå, mister vi med stor sannsynlighet arrangementet for alltid. Derfor mener vi det er forsvarlig å bruke pengene nå slik situasjonen er blitt, sier Reidar Åsgård som er leder i fylkesrådet.

Fra før er det kjent at glåmdalskommunene, gjennom Regionsrådet, vil gå inn med drøyt 1 million kroner. Hamar kommune skal være villig til å gå inn med 1,2 millioner kroner under visse forutsetninger. Det betyr at til sammen 8,5 til 9 millioner offentlige kroner er blitt sprøytet inn for å dekke underskudd og videre drift av Rally VM Invest, skriver Glåmdalen.

LES OGSÅ:

Vil redde rally-VM fra konkurs

Prøvde å selge rally-navnet for fem millioner

Personvernpolicy