Riise: - Med seier er vi med for fullt

Riise: - Med seier er vi med for fullt
Riise: - Med seier er vi med for fullt
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det blir nok tett og jevnt, men jeg er ganske sikker på at vi vinner. Og, da er vi med for fullt i kampen om EM-plass, sier John Arne Riise til ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Klare til kamp

Brødrene Bjørn Helge og John Arne Riise forbereder seg til en tøff kamp mot Ungarn på Ullevaal i kveld. Gutta mener seier i kveld gir gode muligheter for EM-deltakelse i Østerrike/Sveits neste sommer.

Foto: Heiko Junge, Scanpix

På lørdag ble det en komfortabel 4-0 seier mot lilleputt-nasjonen Malta. Det samme stempelet kan vi ikke gi kveldens motstander, Ungarn. Utgaven som møter Norge på Ullevaal i kveld holder nok ikke god gammel Ungarn-standard, men er likevel langt bedre enn Malta.

- Ja, vi vet at dette blir mye tøffere enn Malta, sier Bjørn Helge Riise og får støtte av storebror John Arne.

- Vi må være mye bedre i kveld enn vi var på lørdag, men vi går jo til kampen proppfulle av selvtillit. Det å spille ny kamp så kort tid etter en 4-0-seier gjør selvfølgelig noe med deg, sier John Arne Riise til ABC Nyheter.

Men, hva slags kamp blir det på Ullevaal i kveld?

- Det blir nok tett og jevnt, men jeg er ganske sikker på at vi vinner. Og, da er vi med for fullt i kampen om EM-plass, sier John Arne Riise.

Debut med smell

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lillebror Bjørn Helge Riise spilte sin første kamp fra start for Norge mot Malta på lørdag, og ekspertene stod i kø for å rose innsatsen hans dagen derpå.

- Målet mitt er å bli bedre. Å komme inn på landslaget var et mål, nå er neste å spille seg til fast plass, sier Lillestrøm-spilleren ubeskjedent.

Men, lørdag var ikke forventningene til deg så store, nå krever vel hele Norge at du leverer omtrent det samme?

- Det kan ikke jeg tenke på, jeg går bare utpå for å gjøre mitt beste, og glemme forventninger og press.

Er det mulig?

- He he, kanskje ikke, men jeg skal levere varene. Jeg har aldri vært redd for å spille fotballkamper, og har ikke tenkt til å bli det nå heller.

Kjenner lite til motstanderen

Rapportene før kampen forteller om et helt nytt ungarsk mannskap. Kun tre av spillerne i dagens Ungarn-tropp var med da Norge overkjørte laget i Budapest sist. Men akkurat det bryr yngstemann Riise seg svært lite om..

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg vet ikke så mye om Ungarn, men jeg visste ikke noe om Malta heller og det gikk jo bra, ler Bjørn Helge Riise til ABC Nyheter.

- Jeg tar den infoen jeg får av Åge og resten av trenerne, og så går jeg utpå og gjør jobben min så godt jeg kan.

Les alt om EM-kvalifiseringen på ABC Nyheter her.

Se kampen Norge-Ungarn på TV2 i kveld klokken 19.00