Vil ha tog fra Trondheim til Göteborg

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) i Sør-Trøndelag ønsker et høyhastighetstog fra Trondheim via Oslo til Göteborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim (NTB): Sandvik har fått med seg politikere fra hele Østlandet på ideen om høyhastighetstoget som skal rase fra Trondheim gjennom Østerdalen og via Oslo til Göteborg. Forslaget har han sendt i brevs form til samferdselsminister Liv Signe Navarsete, skriver Adresseavisen.

- Samtidig som vi understreker behovet for å gå videre med et fremtidsrettet togkonsept basert på høyhastighet, anbefaler vi Samferdselsdepartementet å iverksette et prøveprosjekt i korridoren Trondheim - Göteborg via Oslo, sier Sandvik.

Brevet er et ledd i kampen mellom landsdelene for å få «sine» jernbanestrekninger prioritert i et fremtidig kommunikasjonssystem i Norge.

Togprosjektet mellom Trondheim og Göteborg kan utvikles til å bli et utstillingsvindu for norsk transportteknologi og et prosjekt som bidrar positivt i et nasjonalt miljøregnskap, mener Sandvik.

- Bevilgning til utbygging av høyhastighetsbaner må komme i tillegg til de ordinære midlene til samferdselstiltak, for dette togkonseptet er vel så mye miljøtiltak som samferdselstiltak, heter det i brevet til Navarsete.

Ved siden av Sandvik selv, har fylkesrådslederne i Nord-Trøndelag og Hedmark, samt fylkesordførerne i Østfold og Akershus, og byrådsleder i Oslo Erling Lae signert brevet. (©NTB)