Kongen: - Ingen ny kald krig

Kongen: - Ingen ny kald krig
Kongen: - Ingen ny kald krig
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordskiftet som nå pågår mellom Russland og de vestlige land, er ingen kald krig, sier kong Harald. Kongen kommenterte den internasjonale diskusjonen under sitt statsbesøk i Helsingfors tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Kommenterte ordkrigen

Kongen kommenterte den internasjonale diskusjonen under sitt statsbesøk i Helsingfors tirsdag. - Det vi nå opplever, er dels at man forsøker å beskytte sin egen handel. Dels handler det om at Russland er blitt en stormakt igjen, sa han til pressefolk i den finske hovedstaden (Foto: Lise Åserud, SCANPIX)

Helsingfors (NTB-FNB): - Det vi nå opplever, er dels at man forsøker å beskytte sin egen handel. Dels handler det om at Russland er blitt en stormakt igjen, sa den norske monarken i en samtale med mediefolk i den finske hovedstaden.

Russerne har den siste tiden reagert på amerikanske planer om å bygge opp et såkalt rakettforsvar på det som tidligere var Warszawapaktens område. Raketter for nedskyting av angripende raketter skal etter planen utplasseres i Polen.

Et radarsystem for styring av de samme rakettene planlegges utbygd i Tsjekkia. Russland har reagert heftig på disse planene, og i russernes nøytrale naboland Finland følges debatten om saken nøye.

Kong Harald beskrev tirsdag forbindelsene mellom Norge og Finland som svært godt og forholdet til president Tarja Halonen som normalt. Halonen var gjest under feiringen av kong Haralds 70-årsdag i Oslo i februar.

Les mer:

Putin må ikke bekymre seg