Norsk talent til HV71

Frisk Askers talentfulle back Patrick Bovim (19) har skrevet en lærlingkontrakt med HV71 i svensk ishockey. - Jeg satser alt på hockey nå, sier unggutten til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patrick Bovim vil neste sesong prøve lykken i svenske HV71. (Foto: Scanpix)Patrick Bovim vil neste sesong prøve lykken i svenske HV71. (Foto: Scanpix)

9. august starter kontrakten unggutten fra Frisk Asker har skrevet under på.

- Jeg gleder meg veldig til oppholdet i Sverige. Kontakten er på ett år, men gjør jeg det bra kan den forlenges ytterligere.

Inn i juniorstallen først

Bovim vil i første rekke ikke inngå i A-stallen til det svenske storlaget som i fjor røk ut i sluttspillets semifinale mot MoDo.

- Jeg skal i utgangspunktet nå i starten spille for J 20 laget, eller eldre junior som det heter i Norge. Men jeg har fått signaler om at gjør jeg det bra, kan veien være kort opp til A-lags nivå.

Bovim fikk sjansen i Sveriga etter tips fra Frisk Askers trener Patrik Ross.

- Det var Ross som tipset HV71 om meg. Etter det har det gått fort. Kontrakten skrev jeg under for vel en uke siden.

Ikke for pengenes skyld

Bovim sier til ABC Nyheter at han ikke reiser til Sverige for pengenes skyld.

- Jeg reiser over om ikke lenge for å se på leilighet. Klubben vil sørge for at jeg har et sted å bo, møbler og mat. Noe særlig penger er det ikke snakk om i starten. I tillegg kan de skaffe meg jobb dersom jeg ønsker det, men nå skal jeg konsentrere meg maksimalt om ishockey. Jeg kommer til å kun fokusere på det som gjør meg bedre på isen.

Gode skussmål

HV71s trener, Anders Olsson, beskriver Bovim som en spennende type. Til hockeymagasinet.se sier han følgende:

- Patrick er er skøytesterk høyreback som har mye ishockey i seg. Vi håper han kan tilføre laget mye med sin spillestil og innstilling.

Personvernpolicy