Regjeringen dropper tiltak mot tvangsekteskap

Regjeringen dropper tiltak mot tvangsekteskap
Regjeringen dropper tiltak mot tvangsekteskap

SV får regjeringen til å droppe planene om 21 års aldersgrense for å hente ektefelle til Norge. Hege Storhaug er skuffet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Får ikke beskyttelse
Hege Storhaug mener at ungdommen ikke får beskyttelse gjennom dagens lovverk. (Foto: Scanpix)

Oslo (NTB): SV skal ha fått gjennomslag for motstanden mot innføring av 21 års aldersgrense for å hente ektefelle til Norge.

Fortsatt gjenstår det å behandle saken i partienes stortingsgrupper, men etter det NRK kjenner til, går arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) på et sviende nederlag.

Dersom det viser seg at SV får regjeringen til å droppe planene, er det en stor seier for partiet i regjeringen. Forslaget om å innføre 21 års aldersgrense og tilknytningskrav for å få lov til å hente ektefelle til Norge, skulle hindre at ungdommer ble giftet bort mot sin vilje. Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) ville tirsdag ikke røpe hva regjeringen har kommet fram til.

- Det vil jeg ikke si noe om. Saken er fremdeles ikke ferdigbehandlet, sier Stoltenberg til NTB.

Hege Storhaug i Human Rights Service er skuffet over det som ser ut til å bli regjeringens beslutning.

- Ungdommen får ikke beskyttelse gjennom lovverket. Det legges helt til rette for at patriarkene og «imamene» i miljøene kan fortsette å bruke de unge som levende visum, sier hun til NRK. (©NTB

Personvernpolicy