- Våpenhvilen er over

- Våpenhvilen er over
- Våpenhvilen er over

Spania trues av nye terroraksjoner etter at ETA har brutt våpenhvilen i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tar til våpen igjen
Bildet er tatt fra en video der tre maskerte medlemmer av ETA da våpenhvilen ble inngått fra deres side i mars 2006. Da var håpet at baskerne skulle bli anerkjent som et eget folk. Nå er våpenhvilen over. Foto: Reuters/Basque Television Broadcasting.

Baskernes frigjøringsgruppe, ETA, vil avslutte sin ensidige våpenhvile.

Det kom frem i en melding publisert i den baskiske avisen Berria, der gruppen gjør det klart at deres minstekrav for å fortsette fredsprosessen med spanske myndigheter ikke er tilstede, melder BBC News.

ETA erklærte en permanent våpenhvile i mars 2006, og til tross for at en bombe drepte to personer på en flyplass i Madrid i desember, har de hevdet at den står ved lag.

Den sosialistiske regjeringen i Spania droppet videre fredsforhandlinger etter at bomben gikk av.

I den siste erklæringen gjør ETA det klart at fra onsdag vil de beskytte Baskerland med alle mulige våpen på alle mulige fronter.

Eksperter sier at man nå har grunn til å forvente et større terrorangrep innen kort tid.

I løpet av de siste 40 årene har mer enn 800 mennesker blitt ofre for ETAs terrorangrep i Spania. Målet er en uavhengig stat i Nord-Spania og det sørvestlige Frankrike.

Til tross for bombeangrepet i desember, så har ETA vært mindre aktive de siste årene. Antallet bomber har gått ned over tid.

Personvernpolicy