Russerne kan bli pygmeer

Russerne kan bli pygmeer
Russerne kan bli pygmeer

Dersom den russiske gjennomsnittshøyden fortsetter det siste tiårets utvikling, kan russerne bli pygmeer i 2197.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver det russiske tidsskriftet Vlast, som har basert seg på tall fra et medisinsk forskningssenter og så brukt tallene til å titte inn i krystallkulen.

Forskningsrapporten viser at den vanlige russer har krympet 1,5 centimeter i løpet av de siste ti årene. Dersom denne tendensen skulle fortsette, risikerer den russiske gjennomsnittsmannen å være bare 150,5 cm høy om 190 år, «hvilket tilsvarer høyden til en afrikansk pygme», skriver tidsskriftet.

Ikke bare vil russerne krympe, det vil også bli færre av dem. Hvert år synker folketallet med 7-800.000 russere.

I oktober i fjor ble det for øvrig kjent at engelske evolusjonsteoretikere har gjort en analyse på hvordan menneskeheten kan utvikle seg de neste 100 årtusener. Rapporten tydet på at menneskeheten kan bli oppdelt i to raser, en høy rase og en mer gnomete rase.

Etterkommerne av den genetiske overklassen vil gjennom evolusjon ha utviklet seg til å være høye, slanke, friske, attraktive, intelligente og kreative. Den lavere «underklassen» vil derimot ende opp som «dumme, stygge og krøkete gnomer».

Forskerne baserer dette på at menneskene har blitt mer bevisste i valg av partner, og at dette vil føre til store genetiske forskjeller i framtiden.

Personvernpolicy