Stjal fra politimann i retten

Artikkelen fortsetter under annonsen

22-åringen lovet i retten at han hadde begynt et nytt og bedre liv. Minutter senere stjal han fra en politimann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørenskog-mannen var tiltalt for en rekke lovbrudd, deriblant vold og trusler mot en politimann, ran av tre ungdommer, narkotikabesittelse, innbrudd og flere tyverier, melder Romerikes Blad.

Men da han møtte i Nedre Romerike tingrett påstod han at han hadde slått inn på den smale sti. Etter å ha erkjent de fleste straffbare forholdene, bebudet han at han nå hadde lagt om livsstilen.

22-åringen ble fulgt til retten av to polititjenestemenn, og på vei til vitneboksen benyttet han anledningen til å stjele en boks pepperspray fra den ene av dem.

Sprayboksen forsøkte han å putte i veska til sin venninne, som fulgte straffesaken som tilhører, men tyveriet ble øyeblikkelig oppdaget.

Slagsmål

- Etter lunsjpausen fløy både 22-åringen og hans venninne i strupen på de to politimennene, sier aktor i saken, politiadvokat Hilde Mo, til Romerikes Blad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette endte med at tiltalte ble lagt i håndjern. En klasse fra Lillestrøm videregående skole som overvar straffesaken i forbindelse med undervisning i rettslære, fikk dermed en litt spesiell opplevelse.

- Det er ikke slik det vanligvis foregår i retten, sier politiadvokaten og understreker at tyveri fra en politimann i rettssalen med senere slåsskamp er svært uvanlig kost i et tinghus.

Mannen ble dømt til 12 måneders fengsel og til å betale 17.000 kroner i erstatning for skader han påførte en bil som han stjal.

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix