Stjal fra politimann i retten

22-åringen lovet i retten at han hadde begynt et nytt og bedre liv. Minutter senere stjal han fra en politimann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørenskog-mannen var tiltalt for en rekke lovbrudd, deriblant vold og trusler mot en politimann, ran av tre ungdommer, narkotikabesittelse, innbrudd og flere tyverier, melder Romerikes Blad.

Men da han møtte i Nedre Romerike tingrett påstod han at han hadde slått inn på den smale sti. Etter å ha erkjent de fleste straffbare forholdene, bebudet han at han nå hadde lagt om livsstilen.

22-åringen ble fulgt til retten av to polititjenestemenn, og på vei til vitneboksen benyttet han anledningen til å stjele en boks pepperspray fra den ene av dem.

Sprayboksen forsøkte han å putte i veska til sin venninne, som fulgte straffesaken som tilhører, men tyveriet ble øyeblikkelig oppdaget.

Slagsmål

- Etter lunsjpausen fløy både 22-åringen og hans venninne i strupen på de to politimennene, sier aktor i saken, politiadvokat Hilde Mo, til Romerikes Blad.

- Dette endte med at tiltalte ble lagt i håndjern. En klasse fra Lillestrøm videregående skole som overvar straffesaken i forbindelse med undervisning i rettslære, fikk dermed en litt spesiell opplevelse.

- Det er ikke slik det vanligvis foregår i retten, sier politiadvokaten og understreker at tyveri fra en politimann i rettssalen med senere slåsskamp er svært uvanlig kost i et tinghus.

Mannen ble dømt til 12 måneders fengsel og til å betale 17.000 kroner i erstatning for skader han påførte en bil som han stjal.

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Personvernpolicy