– Ikke legg ut bilder av barna på Facebook

Redd Barna frykter barn kan utsettes for seksuelle overgrep om foreldre legger ut bilder av dem på Facebook sammen med opplysninger om adresse eller skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): - Vi er mest bekymret for at barn skal bli kontaktet. Hvis foreldre legger ut informasjon om hvor de bor og hva slags telefonnummer de har sammen med bilder av egne barn, så gjør det barna sårbare, sier Elizabeth Skogrand i Redd Barna til P4.

Skogrand understreker at Facebook er noe som er moro for voksne, men at det må utvises forsiktighet for å hindre at noe skjer med barna. Også faren med at bilder kan tas ut av sin sammenheng eller manipuleres for å framstå som barneporno.

Hvis man søker i bilder på Facebook på ord som «gullungen» og «prinsessen», får man mange treff. Bildene er Facebooks eiendom til evig tid, og om de havner på nettet er det så å si umulig å få dem fjernet.

- Bildene kan flyttes, manipuleres og florere på nettet til evig tid. Det er det ikke sikkert barna er så begeistret for når de blir litt større, sier Skogrand. (©NTB)

LES OGSÅ:

Facebook kan avgjøre valget

Hvem eier Facebook om fem år?

Alle vil på Facebook

Personvernpolicy