Porter Wagoner: «Wagonmaster» (Anti / Bonnier Amigo)Standsmessig veteranvogn

Artikkelen fortsetter under annonsen

Årets countryalbum leveres av en snart 80 år gammel «Wagonmaster».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Johnny Cash og Rick Rubin startet. Solomon Burke og Joe Henry fortsatte. Flere har forsøkt og mange lyktes. Nå er turen kommet til Porter Wagoner og Marty Stuart. Avdanket veteran møter fremadstormende produsent i håp om at magi vil oppstå. I tilfellet Wagoner/Stuart er ønsket om magi innfridd.

Porter synger faktisk ørlite bedre i en alder av 79 enn denne lytter har hørt fra den kanten tidligere. Mye av æren skal tilskrives produsent Stuart, vil jeg tro. Med hodet i tradisjonell (Nashville-)country og hendene på moderne spaker har han skapt et lydbilde er moderne og tidløst på samme tid. I sentrum sitter historiefortelleren Wagoner, som med stor pondus snakker og synger om ensomhet, kjærlighet, tro og lykke.

På tross av ung produsent, er ingen «Hurt», «One» eller andre popsanger inkludert. Kun tradisjonell country, slik det nesten ikke lages lenger. De fleste låtene er skrevet av Porter Wagoner selv, men det er ikke utenkelig at Johnny Cash-skrevne «Committed To Parkview» vil få mer publisitet enn de resterende seksten låtene. Den «One Flew Over The Cuckoo's Nest»-aktige låta ble skrevet og gitt til Wagoner i 1974, men ikke spilt inn før i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Then they give me my injection and I go right back to sleep / And my days are kind of foggy and my nights are dreamy too / For they're taking good care of me, while committed to Parkview

Sterke saker i sterkt selskap med låter som «Albert Erving», «Be A Little Quieter», «Late Love Of Mine» og enda et knippe jeg føler meg sikker på at vil krype innunder huden når sjansen byr seg. «My Many Hurried Southern Trips», derimot, trenger ikke å krype. Nyinnspillingen av den gamle duetten med Dolly Parton setter seg rett i linedancefoten, selv uten boots.

«Wagonmaster» er et usedvanlig sterkt countryalbum. Årets sterkeste faktisk, et hestehode foran arvtagerne Bobby Pinson og Miranda Lambert. Ryktene forteller at Wagoner med band skal ut på en liten turne i forbindelse med denne utgivelsen. Halden Calling?

Karakter: 8 av 10