Fikk høyre hånd på venstre arm

Spanske kirurger har greid å transplantere en pasients høyre hånd over til hans venstre arm. Samtidig har de flyttet tommelen over til motsatt side av hånden, slik at den skal bli lettere å bruke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 63 år gamle pasienten mistet venstrehånden i en ulykke for rundt 40 år siden. For tre år siden ble han rammet av et slag, som gjorde ham lam i høyre side av kroppen, opplyste talsmenn for et sykehus i Valencia i det østlige Spania mandag.

Mannen ble operert 29. april og kan få reise hjem fra sykehuset i løpet av denne uken, tilføyde talsmennene. Ifølge andre spanske kilder skal operasjonen i Valencia være verdens første i sitt slag. (©NTB)

Illustrasjonsfoto forside: Flickr.com

Personvernpolicy