Gro glad for at folk slutter å snakke tøv

Gro glad for at folk slutter å snakke tøv
Gro glad for at folk slutter å snakke tøv
Artikkelen fortsetter under annonsen

- For 20 år siden gikk det an å si at man var usikker på vitenskapen. I dag er det dypt uærlig og umoralsk å stille spørsmål ved alvoret i klimatrusselen, sier Gro Harlem Brundtland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Foto:

Statsminister Jens Stoltenberg og Gro Harlem Brundtland i samtale med pressen etter å ha møtt forskere ved forskningsstasjonen Troll i Antarktisk mandag. Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

Tromsø: (NTB-Jan-Morten Bjørnbakk): Hun var hedersgjest under Verdens Miljødag i Tromsø mandag der det ble markert at det er 20 år siden hun ledet Verdenskommisjonen for miljø og utvikling og kommisjonens rapport «Our Common Future».

- Du har vært et forbilde for en hel verden, sa statsminister Jens Stoltenberg da han introduserte Gro, FNs spesialutsending for klimaspørsmål, for et topptungt panel ved Universitetet i Tromsø. I panelet satt blant andre erkebiskop Desmond Tutu, UNEP-direktør Achim Steiner og lederen av FNs klimapanel, Rajendra K. Pachauri.

Stoltenberg understreker nødvendigheten av at de industrialiserte land går sammen i en mer forpliktende post-Kyoto-avtale. Med løftene om å overoppfylle Norges kyoto-forpliktelser fram mot 2012, kuttløfter på 30 prosent av våre CO2-utslipp innen 2020 og et karbonnøytralt Norge innen 2050, er Norge ifølge Stoltenberg rede til å ta en lederrolle i klimakampen.

- Vi gjør dette for å vise at det er de rike landene som må ta byrdene både hjemme og i utlandet, sa Stoltenberg.

Med klar adresse til klimatvilerne fyrer en offensiv Gro løs mot bremseklossene i klimaspørsmålet. (©NTB)