Israel dypt inn på Gazastripen

Israel dypt inn på Gazastripen
Israel dypt inn på Gazastripen

Israelske stridsvogner og soldater har rykket dypt inn på Gazastripen. Bakkeoperasjonen er den mest omfattende siden det ble inngått våpenhvile i området i november, forteller øyevitner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto:

En kolonne med israelske militærkjøretøyer krysser åpen mark nær Beit Hanun nord på Gazastripen mandag. Israelske stridsvogner og soldater har rykket dypt inn på Gazastripen. Bakkeoperasjonen er den mest omfattende siden det ble inngått våpenhvile i området i november, fortalte øyenvitner mandag. Israelske militærtalsmenn sa det dreide seg om en antiterroraksjon. (Foto: Gil Cohen Magen, SCANPIX/REUTERS)

Gaza by (NTB-AFP-DPA): Soldatene besatte mandag to bygninger, mens bulldosere ødela to veier i området rundt byen Rafah. Operasjonen fant sted rundt to kilometer inn på palestinskstyrt område, sa øyenvitnene ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Panserstyrker og infanteri gjennomsøker området på leting etter terroristenes infrastruktur. Flere palestinere er anholdt og skal avhøres, sa en talsmann for den israelske hæren til byrået.

Israel gjenopptok sine flyangrep mot bakkemål i det tett befolkede området 16. mai og har sagt at angrepene vil fortsette så lenge det skytes raketter mot mål i Israel. Samtidig retter menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International ny hard kritikk mot Israel.

I forbindelse med at det er 40 år siden israelerne okkuperte Gazastripen og Vestbredden under seksdagerskrigen i 1967, anklaget Amnesty dem mandag for «vedvarende brudd på folkeretten». Dette har ødelagt palestinernes økonomi fullstendig, het det videre. (©NTB)

Personvernpolicy