Bombelignende gjenstand uskadeliggjort

Forsvaret har desarmert og skal frakte bort en bombelignende gjenstand som ble funnet i en inntauet bil hos Falck i Bergen mandag. Det skal dreie seg om en brannbombe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Det ble funnet en propanflaske og en tennsats i bilen. Gjenstanden bar ifølge politiet preg av å være hjemmelaget.

- Tennsatsen er ikke undersøkt ennå. Kriminalteknikere og eksperter fra Forsvaret vil undersøke funnet nærmere tirsdag, og først da kan man si mer om hva dette var, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt til NTB.

- Brannbombe

Ifølge en representant fra minedykkerkommandoen i Forsvaret skal det ha vært en brannbombe som ble funnet.

- Det var ikke snakk om en høyeksplosiv ladning, men den ville hatt en voldsom branneffekt, sier representanten til NRK.

Politiet slo bombealarm da tekniske etterforskere mandag kom over den mistenkelige gjenstanden. Funnet ble gjort i en stjålet bil som hadde blitt tauet inn natt til søndag, og som sto til oppbevaring hos Falck i Bergen.

Et området på om lag hundre meter ble sperret av til eksperter fra Forsvaret fikk desarmert gjenstanden.

Avhørt

Politiet var i gang med etterforskning i forbindelse biltyveriet. Vi har snakket med eier av bilen og andre involverte parter, men det er foreløpig ukjent hvem som har laget gjenstanden. Det er heller ikke kjent hva den eventuelt skulle brukes til, sier Myrtvedt.En person var inne til avhør hos politiet mandag kveld i forbindelse med biltyveriet, melder NRK. (©NTB)

Oppdatert klokken 19.35.

Illustrasjonsfoto forside: Scanpix

Personvernpolicy