Solskjærs karriere kan være over

Solskjærs karriere kan være over
Solskjærs karriere kan være over

Ole Gunnar Solskjær er operert i kneet for andre gang i år, og denne gangen tør ingen garantere at Manchester United-spissen kan spille fotball igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Karriereslutt?

Fakta Ole Gunnar Solskjær

Klubber:

1990-1994: Clausenengen ,109 kamper-115 mål
1994-1996: Molde, 42 kamper-31 mål
1996- : Manchester United, 365 kamper-126 mål
Landslaget:

Kamper: 65 kamper-23 mål

Totalt: 581 kamper-295 mål

Av sine mange bragder på fotballbanen huskes Ole Gunnar Solskjær kanskje best for sin avgjørende scoring i Champions League finalen mot Bayern München i 1999. Manchester United vant kampen 2-1 etter å ha ligget under store deler av kampen med 0-1.

Foto: Scanpix

ABC Nyheter-Bislett:

- Det er det samme kneet som ble operert i mars, sier landslagslege Thor Einar Andersen til ABC Nyheter.

Solskjær ble operert på hemmelig sted i Oslo i dag tidlig, og beslutningen om å operere igjen ble tatt i samråd med Manchester United.

- Ja, vi testet Ole Gunnar i går, og så fort vi begynte å belaste kneet var det tydelig at han ikke kunne spille fotball. Vi begynte behandlingen av kneet for 14 dager siden, og det har ikke blitt noe bedre, så operasjon var eneste utvei.

Hvor lenge blir han ute?

- Vi håper å ha han klar igjen til pre-season om fem uker.

Håper?

- Ja, vi kan ikke garantere noe. Ole Gunnar er positiv og vi er positive, men vi vet ikke noe ennå.

Så i verste fall er karrieren over?

- Det er ikke sikkert han kan spille fotball igjen. Som medisinsk ansvarlig kan jeg bare råde ham til å trene så godt han kan, og så se an situasjonen. Om noen uker vet vi hvordan kneet har reagert på en ny operasjon, da kan han bestemme seg, sier landslagslegen.

Operasjon nummer sju

Dagens kneoperasjon er den sjuende for Ole Gunnar Solskjær. Karriererpunktum har vært en reell fare også ved tidligere operasjoner.

- Ja, han har kjempet seg tilbake før, men vi vet ikke om dette problemet bare vil komme tilbake når han begynner å spille fotball igjen, fortsetter Thor Einar Andersen.

Og, det er altså ikke lengre siden enn i mars at Solskjær ble operert i det samme kneet. Den gangen, som nå, er det hevelse og irritasjon i kneleddet, og små bruskbiter som var problemet.

Hvor uheldig er det med så mange operasjoner?

- Operasjon er selvfølgelig siste utvei. Vi går ikke inn i et kne, hvis ikke vi må.

Og nå måtte dere?

- Ja, denne operasjonen måtte gjøres, for at kneet skal fungere i dagliglivet, og for at han skal ha muligheten til å spille fotball.

Kan du si noe om sjansen for at han kan komme tilbake?

- Det blir bare spekulasjon, så det vil jeg ikke. Nå skal vi ta tiden til hjelp, og så skal vi vurdere om han kan fortsette når tiden er moden for det, avslutter Andersen.

Ole Gunnar Solskjær skrev toårskontrakt med Manchester United i fjor sommer, og det er spekulert mye i at nordmannen vil få en rolle i klubben også etter at karrieren er over – kanskje blir det allerede i høst.

EM-kvalifiseringskampen Norge-Ungarn på Ullevaal sendes på TV2 onsdag 6. juni med avspark klokken 19.00

Les også : - Sjokk for spillergruppa

Personvernpolicy