Meny

Vikas Swarup: Q og A - gutten som hadde svar på alt (Bazar 2006, 319 sider, oversatt av Kirsti Øvergaard)

Gutten som visste for mye

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ram Mohammad Thomas blir arrestert etter å ha vunnet "Vil du bli millionær". En foreldreløs gategutt kan da umulig klare dette uten å jukse. Eller?

Ram Mohammad Thomas vinner overraskende den indiske versjonen av "Vil du bli millionær" og dermed også den rekordstore millionpremien. Han blir kastet i fengsel for å jukse, for en gategutt uten utdannelse kan da umulig ha visst svarene på mange av de krevende spørsmålene. Eller?

Den indiske karrierediplomaten Vikas Swarup har fått en overraskende suksess med sin debutbok ”Q and A – gutten som hadde svar på alt”. Boka forteller hans livshistorie slik han gjengir den til sin advokat etter å ha blitt fengslet for juks. Thomas går gjennom videoen av programmet sammen og spørsmål for spørsmål får vi ikke bare vite hans korte, men innholdsrike, livshistorie, men også et innblikk i indisk hverdagsliv og kultur. En fiffig måte å fortelle en historie på, om enn noe forvirrende da historien hopper frem og tilbake i Thomas’ liv og presenteres i novelleaktige bruddstykker og til slutt veves sammen i en helhet ved bokens slutt.

Swarup balanserer historien elegant mellom humor og tragedie. En lettlest bok for late sommerdager eller en lang flytur.

Intervju med forfatteren.

Karakter: 6 av 10

Boka ble lest på engelsk av artikkelforfatteren.

Har du lyst til å skrive bokanmeldelser hos ABC Nyheter eller kommentere anmeldelsen nedenfor? Registrer deg eller logg på her!

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus