Tre arrestert for terrorplaner mot New York-flyplass

Tre arrestert for terrorplaner mot New York-flyplass
Tre arrestert for terrorplaner mot New York-flyplass

Ville angripe JFK-flyplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AP-Reuters): Fire personer er siktet for å ha planlagt et terrorangrep på John F. Kennedy internasjonale flyplass utenfor New York.

– De er siktet for å ha planlagt å bombe en av de travleste flyplassene i USA, med plassering i et av de mest tettbefolkede områdene nordøst i landet, sier den føderale statsadvokaten i USA, Roslynn Mauskopf.

De fire skal ha planlagt å sprenge store drivstofftanker og rørledninger på flyplassen i lufta.

– Hadde angrepet blitt gjennomført, ville det ha resultert i ubeskrivelige skader, død og ødeleggelse, fremholder Mauskopf.

– Hele Kennedy Angrepet ville ha ødelagt «hele Kennedy», skal en av de siktede ha sagt på et opptak amerikanske myndigheter har fått tak i.

Personen på opptaket sier i tillegg at svært få personer på flyplassen ville overlevd angrepet. En av de siktede skal være et tidligere medlem av nasjonalforsamlingen i Guyana. En annen av de siktede har jobbet i godsavdelingen på flyplassen.

Planleggingsstadiet
Terroroperasjonen kom aldri lenger enn til planleggingsstadiet og ble avslørt lenge før det var noen fare for at den skulle settes ut i livet. Ifølge FBI har det ikke vært noen fare for passasjerenes liv og helse på JFK, som er en av de travleste flyplassene i USA og verden.

– Det er ingen trussel mot offentlighetenes sikkerhet i forbindelse med disse planene, sier FBI-talsmann Richard Kolko.

Ifølge amerikanske myndigheter er det islamistiske ekstremister som står bak terrorplanene, og de fire siktede skal være fra USA, Guyana og Trinidad. De overvåket flyplassen ved hjelp av bilder, video og internett, ifølge amerikanske myndigheter. (©NTB)

---
Foto: Wikipedia.

Personvernpolicy