Polakk våknet etter 19 år i koma

En 65 år gammel jernbanearbeider i Polen er våknet etter 19 år i koma. Kommunismen var borte, og han ble helt forvirret over alle varene i butikkene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Warszawa (NTB-Reuters): Jan Grzebski satt i rullestol, og legene hadde bare gitt ham to-tre år igjen å leve etter en ulykke i 1988. Nå gir han kona alle ære for at han har overlevd og kommet til bevissthet igjen.

- Det var Gertruda som reddet meg. Det skal jeg aldri glemme, sier Grzebski til nyhetskanalen TVN24.

- I 19 år har fru Grzebski arbeidet som en erfaren øyeblikkelig-hjelp-gruppe. Hun forandret mannens stilling hver time for å hindre liggesår, sier legen Boguslaw Poniatowski ifølge avisen Super Express.

Selv forteller mannen at det har vært en voldsom opplevelse å se det polske samfunnet han våknet til.

- Da jeg gikk i koma, var det bare te og eddik å få kjøpt fritt i butikkene. Kjøtt var rasjonert, og det var lange bensinkøer over alt. Nå ser jeg folk på gata med mobiltelefonene sine, og det er så mange varer i butikkene at det går helt trill rundt i hodet mitt, sier han til TVN24.

Personvernpolicy