Jon Sudbø kan bli tannlege

Tidligere forsker Jon Sudbø skal være i ferd med å få jobb som tannlege i Seljord i Telemark. Han får begrenset autorisasjon for å kunne jobbe.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Tirsdag skal Sudbø i ansettelsessamtale med fylkestannlegen i Telemark, skriver VG.

- Hvis Helsetilsynet synes det er greit at han får en begrenset autorisasjon, har jeg ikke noe imot å ansette ham som tannlege. Det kan bli spennende med en erfaren kliniker i Seljord. Det er noe med at spist er spist og ting må gå videre. Han vil bli tatt godt imot. Vi trenger tannleger, sier fylkestannlege Tor Hildre.

Helsetilsynet krever at arbeidsgiver er kjent med årsaken til at Sudbø mistet autorisasjonen, at stillingen er en underordnet tannlegestilling i den offentlige tannhelsetjenesten og at det skal være en annen tannlege ansatt ved klinikken. Sudbø får ikke drive med forskning, men kun klinisk tannlegevirksomhet.

Sudbø mistet autorisasjonen og sin medisinske doktorgrad etter at det ble kjent at han hadde jukset med pasientgrunnlag i et forskningsprosjekt.

Personvernpolicy