Politimann tiltalt for overgrep

Politimann tiltalt for overgrep
Politimann tiltalt for overgrep

Åtte år etter at overgrepet skal ha skjedd, kom jenta til politistasjonen i politidistriktet der mannen jobber og anmeldte saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polititjenestemann siktet for overgrep

Politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud politidistrikt under fredagens pressekonferanse i Drammen etter at det ble kjent at en polititjenestemann er tiltalt for seksuelle overgrep og derfor suspendert fra sin stilling i Søndre Buskerud politidistrikt.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX


Fredag ble polititjenestemannen suspendert, etter at han ble tiltalt for overgrepet som skal ha skjedd da jenta var under 14 år.

– Det dreier seg om denne ene jenta og ikke flere forhold, sier politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ikke på jobb

Polititjenestemannen er tiltalt for utuktig omgang med barn under 14 år. Jenta er ikke i familie med politimannen. Han er heller ikke blitt kjent med henne gjennom jobben som politimann.

– Vedkommende kom til oss og anmeldte saken nå i vinter. Da var den helt ukjent for oss, sier Fossen, som ikke vil si noe om innholdet i tiltalen der ugjerningen blir beskrevet.

Politimannens forsvarer, advokat Karsten Gjone, sier til NTB at mannen ikke erkjenner straffskyld.

Søndre Buskerud politidistrikt har ikke noe med selve straffesaken å gjøre, siden mannen jobber der.

– Det er klart at dette er en veldig uheldig sak for oss, sier hovedtillitsvalgt i politidistriktet, Roger Fjellien, til NTB. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Alvorlig sak

Ifølge politimesteren i Søndre Buskerud politidistrikt ble tjenestemannen suspendert fordi det er en alvorlig sak, og det er ikke forenlig å jobbe i politiet samtidig som man er tiltalt etter en så alvorlig straffebestemmelse.

Det formelle vedtaket ble fattet av tilsettingsrådet i politidistriktet fredag ettermiddag. Det ble iverksatt suspensjonsprosedyrer så fort tiltalen var tatt ut.

Tjenestemannen har i lang tid hatt arbeidsoppgaver som verken har med publikum eller sedelighetssaker å gjøre.

– Da anmeldelsen kom i vinter, valgte vi å foreløpig avvente suspensjonen fordi forholdet ligger åtte år tilbake i tid, det har skjedd utenfor tjeneste og jeg ønsket at vi skulle få etterforskningen litt på plass først, sier Fossen som understreker at hun har vært opptatt av at dette ikke skal virke støtende på publikum.

Asker og Bærum politidistrikt har hatt ansvar for etterforskning av saken som settepolitidistrikt. Oslo statsadvokatembeter har tatt ut tiltalen som er oversendt Drammen tingrett. (©NTB)

Personvernpolicy