Spansk politi anklages for grove overgrep

Spansk politi anklages for grove overgrep
Spansk politi anklages for grove overgrep

En 23 år gammel spansk kvinne ble banket opp av politiet. Videobilder fra overgrepet ryster Spania.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grove overgrep
Dette bildet fra et videokamera viser politifolk som mishandler en kvinne på en politistasjon i den spanske byen Barcelona. Flere rapporter om grove overgrep fra Barcelona-politiets side sjokkerer nå spanjolene. Elena P., som er av russisk opprinnelse, forteller at kvinnelige politibetjenter hånte henne og rev av henne klærne etter at hun var innbrakt etter en bagatellmessig nabokrangel. (Foto: SCANPIX/REUTERS)

Barcelona (NTB-DPA): Da hun kom hjem etter en fuktig bursdagsfeiring, kunne ikke Elena P. fra Barcelona i Spania finne nøklene sine. Hun ringte på hos naboen - som ble redde og tilkalte politiet, og dermed begynte Elenas mareritt.

Den berusede 23-åringen ble tatt med til en politistasjon, der hun ble banket grundig opp før hun morgenen etter fikk reise hjem. Hun gikk til legen, som konstaterte at hun hadde 38 store bloduttredelser, skrev nyhetsbyrået DPA fredag.

Overgrepene fant sted på politistasjonen Les Corts, de ble fanget opp av kameraer for intern overvåking og festet til videobånd. Kort tid før denne episoden var fire politifolk ved den samme stasjonen blitt suspendert på grunn av grov vold mot en arrestant.

- De kvinnelige betjentene gjorde narr av måten jeg snakket på, av undertøyet jeg hadde på meg og av sminken jeg brukte, forteller Elena, som er av russisk opprinnelse. Videoopptak viser hvordan politikvinnene rev tøyet av kroppen hennes.

Les Corts-affæren vekker nå stor oppsikt i Spania. Barcelona ligger i den selvstyrte regionen Catalonia, der folk har vært svært stolte over å ha fått sin egen politistyrke og er tilsvarende sjokkert over rapporten om grove overgrep. (©NTB)

Personvernpolicy