- Trekk røykere i lønn for røykepauser

- Røykere bør trekkes i lønn for røykepauser som tas i arbeidstiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Illustrasjonsfoto: Scanpix)(Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Det svarer hver tredje spurte i en undersøkelse som Norsk Respons har gjort for Aftenposten.

Ikke nok med det. Mange har blitt lei av å måtte puste inn røykluft når de oppholder seg i friluft på uterestauranter, og 49 prosent mener derfor det bør innføres røykeforbud på uterestaurantene. 79 prosent synes røyking og sport er en dårlig kombinasjon og går inn for røykeforbud på idrettsarenaer, mens 62 prosent vil fjerne røykerne fra fornøyelsesparkene.

21 prosent vil gjøre kort prosess og ha forbud mot røyking på åpen gate.

Sju av ti av deltakerne i undersøkelsen røyker aldri, mens 17 prosent sier de røyker daglig.

Arbeidslivsforsker Hans Torvatn ved SINTEF mener det vil være urettferdig å trekke røykere i lønn.

- Det blir vanskelig å skulle trekke røykerne i lønn for røykepausene. Da må man heller se på hva som produseres innenfor den tiden man faktisk jobber. Jeg tror at den tiden vi bruker på styringssystemer, samt å dokumentere og rapportere eget arbeid, er en langt større tidstyv enn den tiden vi bruker på pauser, sier Torvatn. (©NTB)

Personvernpolicy