Unge frykter fremtiden

Unge frykter fremtiden
Unge frykter fremtiden

Mens de unge i Vesten frykter fremtiden, er ungdommen i den tredje verden optimister. Det viser en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illustrasjonsfoto:

Ny undersøkelse viser at unge frykter fremtiden. Foto: Flickr.com

Undersøkelsen:

MTV studien Well Being inneholder kvalitative og kvanititative undersøkelser av unge mennesker i alderen 8-34 år fra 14 forskjellige land.

Landene som var med: USA, England, Tyskland, Frankrike, Sør-Afrika, Brasil, Mexico, Danmark, Argentina, Japan, Kina, India, Indonesia og Sverige.

Unge tyskere og dansker er blant de mest pessimistiske hva gjelder tanker om fremtiden. På den andre siden av skalaen finner vi indiske og brasilianske ungdommer, som både er mest optimistiske og mest stolte av sin kultur.

Unge i den tredje verden er imidlertid de som er mest redde for kriminalitet, terrorisme, sykdommer, naturkatastrofer og mobbing.

Dette kommer fram i undersøkelsen Well Being, som TV-kanalen MTV står bak. 5200 unge i alderen 8-34 fra 14 forskjellige land har deltatt i undersøkelsen.

Penger og jobb først

Generelt føler verdens unge seg stresset, og det er en tydelig tendens til at fremtidens generasjoner prioriterer jobb og karriere fremfor alt annet. De bekymrer seg mest om å få en godt betalt jobb, mens kjæreste, sex og god helse kommer i annen rekke.

Det er imidlertid stor forskjell på hvordan man takler stress i de forskjellige landene. I Danmark håndterer over hver femte stress ved å onanere, mens 40 prosent av engelske unge spiser junkfood når de føler presset.

- Ikke overraskende

Forsker Klaus Ægidius Mogensen ved det danske Instituttet for Fremtidsforskning er ikke overrasket over resultatet:

- Landene i den tredje verden står midt i en rivende utvikling. Der det i går var rismarker, er det i dag en metropol av høyhus. Den begeistringen og optimismen kan de unge klart merke, sier han i en pressemelding.

- De danske unge hører derimot hele tiden at Danmark vil få det vanskelig i den globale konkurranse mot blant annet nettopp Kina og India. Det skaper naturligvis bekymringer for om de selv vil kunne stå distansen, sier Mogensen.

For mer informasjon om undersøkelsen, se faktaboksen øverst til høyre.

Personvernpolicy