Åpen for alle - alltid

Erik Holtan legger opp

Erik Holtan legger opp
Erik Holtan legger opp
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for en vellykket kneoperasjon, er tidligere landslagskeeper Erik Holtan (38) klar i talen. – Jeg gir meg etter denne sesongen, sier han til ABC Nyheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
Slutt på moroa

Den tidligere landslagskeeperen Erik Holtan legger opp etter denne sesongen. Holtan håper imidlerid å få med seg en eller to kamper mot slutten av inneværende sesong, før han legger hanskene på hylla.

Foto: Erik Johansen, Scanpix

Moss-keeperen med lang fartstid i norsk toppfotball, blant annet i Kongsvinger og Odd Grenland, innser at tiden er inne for å gi seg.

- Etter denne sesongen gir jeg meg definitivt. Jeg håper imidlertid at jeg kan rekke en eller to kamper på slutten av denne sesongen, men det blir garantert ingen ny sesong på meg etter det.

I fire uker har den frittalende keeperen hoppet rundt på krykker. Holtan karakteriserer operasjonen som svært vellykket og er fornøyd med tingenes tilstand, selv om han ikke kan vokte målet til Moss i Adeccoligaen.

- Nå er det nesten umulig å se at jeg har operert og det går faktisk veldig bra.

Fortsetter i Moss

Når hanskene legges på hylla vil ikke Holtan forsvinne helt fra fotballen. Oppgaver i Moss venter på keeper-kjempen.

- Det er i dag ikke helt sikkert hva det blir til etter at jeg gir meg, men en eller annen form for engasjement i Moss blir det. Jeg ser for meg at jeg på permanent basis går inn i trenerstaben til Moss. Det er det som ligger i kortene, og som også er mest naturlig

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Erik Holtan fikk i fjor stor omtale da han valgte å stå i mål for Bryne da Jær-klubben trengte en keeper til kvalik-kampene mot Odd Grenland om retten til fortsatt spill i Tippeligaen. Det spesielle med situasjonen var at Holtan i en årrekke hadde vært en av Odd Grenlands største profiler. Både Odd-fans og gamle lagkamerater reagerte sterkt på keeperens avgjørelse, men en ydmyk Holtan stod i ettertid frem som en angrende synder og beklaget stuntet ovenfor venner og kjente i Skien.

Sin største triumf på banen opplevde Erik Holtan i 2000. Som banens desidert beste spiller i cupfinalen mot Viking kunne Holtan løfte kongepokalen i været etter 2-1 seieren over siddisene på Ullevaal.

I tillegg har Holtan vunnet seriesølv med Kongsvinger i 1992.

Mange mente at Holtan i lange perioder var Norges beste keeper, men han endte sin lange karriere med å kun få 6 kamper med flagget på brystet.