Eksamensgave: Kokain

Eksamensgave: Kokain
Eksamensgave: Kokain

Narkotatt unnskyldte seg med at dopet var en gave - til sønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kokain

- Jeg skjønner ikke hva han tenkte på. Aldri har vi tatt noen med narkotika som påstår at det er en gave, og langt mindre: «Jeg har med dette til sønnen min. Han har avslutningseksamen i dag», sier politisersjant Danny Madrigal til den amerikanske avisen Victoria Advocate.

Mannen det er snakk om ble arrestert lørdag kveld etter en rutinemessig trafikkontroll i den lille byen Goliat i Texas. Da var han på vei til sønnens eksamensfest.

- Da jeg avhørte han dagen etter endre han forklaring, og sa at kokainen var til hans eget bruk, sier Madrigal.

Det var 35 år gamle Omar Cruz Garza som ble stoppet av betjentene Gary Cowley, og Madrigal, som er en del av hundepatruljen i den lille byen.

Begge synes det var merkelig at de skulle finne en DVD-spiller, en liten safe, verktøy av forskjellig art og et kamera i pickup-en til mannen.

- Han hadde med seg en rekke ting man normalt ikke finner hos noen som skal på besøk til noen, sier han.

Når politimennene spurte etter sertifikatet til Garza fikk den falsk ID. Ikke overraskende siden han bare var prøveløslatt fra fengsel.

- Han fryktet vel problemer i forhold til resten av soningen, men han hadde tross alt tatovert sitt egentlige navn på ryggen. Noe som fikk oss til å sjekke litt ekstra. Da fant vi en annen ID som viste seg å være for Garza.

I den lille safen fant de papirer i navnet til den første ID-en Garza viste dem, og etter hvert viste det seg at mannen hadde gjort innbrudd i en bolig i nærheten.

- Noe av utbyttet fra ranet ble funnet. Andre ting vi fant i bilen kommer fra et annen innbrudd.

I tillegg var bilen han kjørte stjålet. Så langt har Garza blitt siktet for å uautorisert bruk av et kjøretøy, kokainbesittelse, bruk av falsk ID. Boten for kokainbesittelse kan kommer på 20.000 dollar, og bruk av falsk ID på 1.000 dollar.

- I tillegg tror jeg vi sikter ham for forfalskning. Han har stjålet noen sjekker fra det siste innbruddet, og brukt flere av dem, sier Madrigal.

Personvernpolicy