Odd Nerdrum lurte alle

Odd Nerdrum lurte alle
Odd Nerdrum lurte alle

For første gang på fem år skulle Odd Nerdrum tre fram i rampelyset igjen. Over 100 journalister og anmeldere ble lurt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Foto: Scanpix
«Hør, han snakker». Slik så det ut da Odd Nerdrum skulle bryte fem års selvpålagt taushet for å lansere ny bok på Theatercaféen i Oslo torsdag. Nerdrum snakket til det enorme pressekorpset via en bærbar spiller tidligere elev Jan Ove Thuv hadde tatt med seg. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX)

Oslo (NTB-Jon Even Andersen): Det var trangt og klamt aller innerst på fasjonable Theatercaféen. Endelig skulle Odd Nerdrum møte offentligheten etter at han for fire år og 11 måneder siden ga klar beskjed om at han aldri mer ville la seg intervjue at norsk presse.

Kort etter flyttet Nerdrum til Island, byttet statsborgerskap og holdt siden sitt taushetsløfte.

Anledningen for å bryte det selvpålagte eksilet var lanseringen av kunstnerens bok «Temaer» - en 500 sider tykk sak med 300 bilder og 150 skisser fra hele kunstnerens produksjon.

Begivenheten avstedkom et forventningsfullt oppmøte fra mediene som ellers bare blir kriserammede LO-ledere til del. Alle var der. Og alle ble lurt.

For snart viste det seg at hovedpersonen likevel ikke dukket opp. På grunn av «tilbakefall av sykdom» stilte tidligere elev og kollega Jan Ove Thuv i stedet med en CD der Nerdrums budskap, på et langt under middels lydanlegg, knapt var til å få med seg.

Personvernpolicy