Ikke holdepunkt for noe kriminelt etter trippel-død Trondheim

Ikke holdepunkt for noe kriminelt etter trippel-død Trondheim
Ikke holdepunkt for noe kriminelt etter trippel-død Trondheim

Etterforskningen av de tre dødsfallene i en enebolig på Byåsen i Trondheim har hittil ikke gitt holdepunkt for at det har skjedd noe kriminelt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NTB-Skjalg Fremo): Seksjonssjef Terje Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt opplyste dette da han torsdag orienterte pressen om politiets etterforskning av dødsfallene og brannen som ble oppdaget onsdag ettermiddag.

Politiet i Trondheim har bedt om assistanse fra Kripos, og utelukker ikke helt at det har skjedd en kriminell handling.

– Muligheten må vi holde åpen, sa Lunde. Han opplyste at politiet fredag vil få en foreløpig obduksjonsrapport, og at det da kan sies noe mer om dødsårsaken.

Minnestund
Identiteten til de tre døde er kjent fra flere kilder. Men politiet ville torsdag formiddag ikke bekrefte navnene på kvinnen og hennes to døtre. Årsaken er at kvinnen og barna ennå ikke var formelt identifisert, og at alle pårørende ikke var varslet.

Byåsen skole, der de to jentene var elever, startet skoledagen med en minnestund.

Kvinnens arbeidsgiver sendte torsdag ut en pressemelding med blant annet følgende innhold: «Det er med stor sorg vi har mottatt meddelelsen om at vår kjære kollega og hennes to barn er omkommet ved den tragiske hendelsen på Byåsen i går.»

Røykfylt hus
Terje Lunde opplyste på pressekonferansen at dødsfallene ble oppdaget etter at kvinnens arbeidsgiver hadde tatt kontakt med en pårørende fordi kvinnen ikke var kommet på jobb tirsdag.

Politiet ble varslet, foretok utrykning og kom til et røykfylt hus der det hadde vært en brann som hadde slukket av seg selv.

Politiet mener brannen har oppstått tidligst omkring midnatt natt til onsdag, men har ikke angitt noe nærmere tidspunkt.

Eneboligen har én etasje og kjeller. Det er ikke gitt opplysninger om arnestedet, men det har ikke vært brann i kjelleren.

Torsdag fortsatte etterforskningen på åstedet.

Politiet foretok også avhør i familiens nære personkrets, og en rundspørring i nabolaget. En rettsmedisiner, professor Olav A. Haugen, foretok visse undersøkelser sammen med politiet allerede tirsdag kveld. (©NTB)

LES OGSÅ: Ber Kripos om hjelp

(foto: Scanpix)

Personvernpolicy